930×122-epitesti PNL

acreditare

Pas uriaș pentru Spitalul Județean Pitești. ,,Realizare deosebită, un succes!”

Pas uriaș pentru Spitalul Județean Pitești. ,,Realizare deosebită, un succes!”

Citiți și: Pitești. Criză la Spital: De ce „fug” medicii de URGENȚĂ! Oficial

În cursul lunii ce tocmai a trecut, Spitalul Județean din Pitești a fost supus unei evaluări în vederea obținerii acreditării în ciclul II.

Au fost verificate toate structurile spitalului, atât medicale, cât și administrative, timp de patru zile.

Citiți și: Spitalul Județean, dotat cu aparatură vitală de ultimă generație! Investiție de zeci de mii de €

Iată concluziile raportului:

,,În perioada 18 – 22 septembrie 2023, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti a fost supus amplului proces al evaluării, de către o Comisie de evaluare a Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), în vederea obţinerii acreditarii în ciclul II.

Comisia de evaluare a fost stabilită prin Ordinul ANMCS nr. 326 din data de 24.08.2023 şi a fost formată din 7 membrii, experţi ai Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), care au verificat toate structurile spitalului, atât medicale, cât şi administrative timp de 4 zile.

Mulţumim, pe această cale, încă o dată, întregului corp medical (medici, asistenţi medicali) al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, care alături de ceilalţi şefi/coordonatori de structuri s-au implicat în pregătirea amplului proces de evaluare şi au reprezentat exemplar instituţia cu ocazia interviurilor pentru susţinerea listelor de verificare.

Acesta reprezentare a determinat comisia de evaluare să se exprime laudativ în timpul vizitei de evaluare, cu privire la organizarea şi prezentarea instituţiei noastre, fapt ce putea fi realizat doar printr-un efort de echipă şi un colectiv unit, determinat să crească calitatea serviciilor de sănătate şi să răspundă nevoii de îngrijiri medicale a unui întreg judeţ şi nu numai.

În urma vizitei de evaluare, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti a primit Proiectul raportului de evaluare de la ANMCS, înregistrat sub nr. 46 338 din 27.09.2023, ale cărui concluzii le împărtăşim opiniei publice, în virtutea principiului transparentei şi spre o informare corectă:

1. NU AU FOST IDENTIFICAŢI INDICATORI CRITICI de genul (infiltraţii, deteriorări de mobilier, grupuri sanitare, panouri electrice, condiţii de igienă), deşi a fost verificat minuţios fiecare colț al spitalului.

În acest sens, membrii Comisiei de evaluare au completat un număr de 109 fise indicatori critici, toate fără neconformităţi.

Precizăm faptul că, dacă în cadrul spitalului nostru ar fi fost identificat un singur indicator critic, vizita de evaluare s-ar fi oprit pe loc şi ar fi periclitat întreg procesul de acreditare.

Conformitatea totală în valenta indicatorilor critici, demonstrează încă odată preocuparea întregului personal şi a conducerii SJUP de a se implica activ în respectarea standardelor privind calitatea serviciilor de sănătate.

Pas uriaș pentru Spitalul Județean Pitești. ,,Realizare deosebită, un succes!”

2. În cadrul secţiilor şi compartimentelor medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti au fost administrate şi colectate un număr de 63 de chestionare de satisfacţie a pacientului.

3. S-a realizat un număr de 21 de interviuri, câte unul pentru fiecare secţie/compartiment medical, interviuri promovate cu succes.

4. S-au înmânat şi colectat ulterior 25 de chestionare (ANMCS) de satisfacţie a angajatului.

5. S-au realizat 4 simulări de stop cardio-respirator în cadrul Secţiei Psihiatrie, Secţiei Oncologie Medicală, Centrului de Sănătate Mintală şi în sectorul administrativ al spitalului, de asemenea , toate soldându-se cu succes, ceea ce evidenţiază încă o dată profesionalismul echipei noastre.

6. Fiecare evaluator a completat câte 6 Fise de simulare a intrărilor neautorizate (3 în Terapie Intensivă: Neonatologie , AŢI, USTACC, câte unul în fiecare dintre cele 2 săli ale Blocului Operator şi unul în secţia Neonatologie ) unde, de asemenea, nu au fost identificate neconformităţi, uşile fiind securizate, iar accesul efectuându-se doar cu cartela magnetică.

7. Vizita de evaluare a decurs în condiţii normale, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti a pus la dispoziţia comisiei tot ce a fost necesar pentru desfăşurarea activităţii, toţi angajaţii care au interacţionat cu membrii Comisiei de Evaluare ANMCS, au avut o atitudine pozitivă şi deschisă, nu au existat conflicte.

8. Comisia de Evaluare precizează în Proiectul raportului de evaluare că, pe tot parcursul vizitei, conducerea spitalului a fost receptivă la observaţiile şi sugestiile echipei de evaluatori şi, totodată, a demonstrat o abordare realistă a situaţiei.

Concluziile proiectul raportului de evaluare certifica o realizare deosebită, atât în cadrul instituţiei noastre, cât şi pentru sistemul medical din judeţul nostru.

Acest succes nu ar fi fost posibil fără implicarea şi dedicarea deplină a personalului din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, în special cel medical.

Ne exprimăm recunoştinţa şi mândria pentru fiecare membru al echipei noastre: medici, asistente, personalul auxiliar şi administrativ.

Cu o viziune orientată spre viitor și un angajament constant în a oferi servicii de calitate, unitatea noastră spitalicească continuă să fie o alegere de încredere pentru comunitatea din Argeş și din jur.„, transmite conducerea Spitalului.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 CAPRA 3