930×122 CAPRA 5

acțiune trafic

Pitești: ”Captura” făcută de polițiști de dimineață: 4 șoferi băuți și mai mulți vitezomani

Update, ora 13.06, IPJ Argeș transmite:

Citiți și: Șoferii n-au știut ce ,,i-a lovit”: Aproape 3000 de sancțiuni în timp record

„Ca urmare a abaterilor constatate în intervalul 07:00-09:00, polițiști au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 18.875 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 5 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate astfel:

Citiți și: Ieșirea din Pitești spre cel mai periculos drum, „blocată”!

– 4 abateri privind conducerea sub influența alcoolului (valori ale alcoolemiei în aerul expirat mai mici decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, în toate situațiile fiind reținut permisul de conducere);

– 13 abateri la regimul legal de viteză (dintre care una cu reținerea permisului de conducere, viteza înregistrată de aparatul RADAR fiind de 110 km/h);

– 17 abateri referitoare la neutilizarea centurii de siguranță;

– 19 situații în care au fost constatate alte abateri (traversarea neregulamentară a drumului de către pietoni, modificări neomologate ale autoturismelor, utilizarea telefonului mobil în timpul mersului și altele).

Totodată, în cadrul acțiunii, polițiștii Serviciului Rutier Argeș, care acționau pe str. Calea Craioveni din municipiul Pitești, au depistat un bărbat de 45 de ani, din Bradu, care conducea sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare a alcoolemiei mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă cel în cauză a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.”

Știrea inițială, ora 11.51 – Pitești: Șoferii unor bolizi de lux Mercedes au căzut în „capcana” polițiștilor

Încă de la primele ore ale dimineții, polițiștii argeșeni au ”împânzit” orașul Pitești.

Aceștia au desfășurat o amplă acțiune în trafic, care i-a visat atât pe șoferi, cât și pe pietoni.

În jurul orei 08:00, polițiștii au acționat pe bulevardul I. C. Brătianu, în zona pasajului pietonal Griviței – Institutul de Proiectări și au surprins oameni care traversau strada neregulamentar, chiar sub privirile lor. Subiectul pe larg, AICI- Pitești: Cu Poliția de față, oamenii trec strada ilegal, fără ”stres”, în Centru.

În ceea ce îi privește pe șoferi, polițiștii au acționat tot preventiv.

Polițiștii Serviciului Rutier Argeș, polițiștii Biroului Rutier al municipiului Pitești cu sprijinul polițiștilor de ordine publică cu atribuții rutiere din cadrul celor patru secții ale Poliției municipiului Pitești au fost prezenți pe drumurile din reședința de județ.

Respectarea limitelor de viteză, precum și comportamentul agresiv au fost urmărite în cadrul acțiunilor desfășurate astăzi.

Printre șoferii trași pe dreapta de polițiști pentru verificări s-au numărat și doi posesori ai unor bolizi de lux Mercedes.

 

„Acțiunea își dorește să fie eficientă atât din punct de vedere al combaterii abaterilor rutiere, cât și din punct de vedere al laturii preventive. Tocmai pentru aceasta, polițiștii au acționat la vedere, iar acțiunea a fost mediatizată”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, Florin Popa.

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Ilie victoria spune:

    Felicitări! Să faceți asta in fiecare zi,poate asa nu mai avem accidente; Eu propun conducerii poliției române ca polițiștii sa primească un procent din amenzile date; trebuie urgent facuta treaba asta;in alte tari exista si a adus nu mai beneficii pentru toata lumea;,va rog,vreau sa fie citit acest mesaj de superiori! Multumesc.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3