Donaris 930 x 122

acțiune trafic

Zeci de mascați și polițiști au „împânzit” ieșirea din oraș!

Zeci de mascați și polițiști au „împânzit” ieșirea din oraș!

Citiți și: Argeș: Poliția „schimbă foaia”! Drumul este „împânzit” de agenți!

Poliția Argeș precizează oficial:

„ROADPOL SAFETY DAYS – ACȚIUNI PENTRU REDUCEREA RISCULUI RUTIER

Citiți și: Pitești: ”Captura” făcută de polițiști de dimineață: 4 șoferi băuți și mai mulți vitezomani

În perioada 16 – 22 septembrie a.c., Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere– ROADPOL desfășoară Proiectul ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

Obiectiv pentru 21 septembrie – fără persoane decedate pe drumurile din Argeș!

Ziua de 21 septembrie 2022 este stabilită, în calendarul activităților RoadPol Safety Days, ca având obiectivul de a fi o zi fără persoane decedate în accidente rutiere, pe teritoriul tuturor țărilor membre ale organizației Polițiilor Rutiere – ROADPOL.

Ca în fiecare an, polițiștii rutieri argeșeni, sub coordonarea, la nivel național, a Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., desfășoară activități cu scopul prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Conform datelor statistice publicate de organizația amintită, la nivel european se inregistrează o medie zilnică de 70 de persoane care își pierd viața în evenimente rutiere.

În această zi, polițiștii Serviciului Rutier Argeș şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Acțiunea desfășurată în ziua de 21 septembrie, în intervalul orar 10:00 – 12:00, a dus la constatarea de către polițiști a 10 abateri de la normele rutiere, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni, în valoare totală de *3.460 de lei.

De asemenea, _reprezentanții I.S.C.T.R., care au sprijinit efortul polițiștilor, efectuând verificări ale transportatorilor profesioniști cu privire la respectarea timpilor de condus și de repaus, au aplicat trei sancțiuni, dintre care două conform H.G. 69/2012, în valoare de 6.000 de lei, respectiv una conform OG 37/2007, în valoare de 1.000 de lei.

Statistica referitoare la sancțiunile aplicate în ultimele 24 de ore, ca urmare a abaterilor constatate pe drumurile din județul Argeș, polițiștii structurilor rutiere au aplicat 189 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 38.000 de lei.

Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Exemple privind abateri constatate în ultimele 24 de ore:

Conducea cu viteză excesivă: În ziua de 20 septembrie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Ștefănești au depistat un tânăr de 19 ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe str. Coasta Câmpului din Ștefănești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 122 km/h.

În urma abaterii constatate, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Conducea fără a deține permis de conducere:

În ziua de 20 septembrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Leordeni au depistat un bărbat de 26 de ani, din Leordeni, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, fără a deține permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Conducea vehicul sub influența alcoolului: în ziua de 20 septembrie a.c.,, în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota au depistat un bărbat de 51 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DJ 659, pe raza localității Bradu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

La această oră, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș desfășoară o amplă acțiune în trafic.

Știrea inițială

Intervenția are loc pe DN 7, în zona Hanului de la Valea Ursului.

 

Scopul acțiunii este prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Alături de polițiștii rutieri se află și mascații.

Conducătorii auto care tranzitează zona sunt trași pe dreapta și verificați de către agenți.

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Bugetaru spune:

    Ce au împânzit o fâșie de drum o acțiune degeaba cu multe cadre expirate plătite din banii publici. … puturosule tu ce mai cauți pe strada ești bun de programu Rabla mai bine.poate agățați și voi niscaiva domnișoare și le cereți număru de telefon ca pe maracineni cu pistolu. Câinii la ce va trebuie oricum politia argeșeană e condusa de …noi ca cetățeni nu avem protecție dictează tot banu și politicu.

  • Un cetatean spune:

    @Bugetaru – Nu e chiar asa cum spui tu! Faptul ca erau mascati si caini de urmarire acolo arata faptul ca politistii filtrau de fapt traficul pentru a prinde pe cineva anume, asa se procedeaza in anumite situatii, situatii care, evident, nu se explica public ca sa nu alerteze tocmai pe infractorii cautati. Nici eu nu sunt multumit de activitatea politistilor rutieri, i-as vrea mai des in trafic ca sa dirijeze, spre exemplu la Podul Viilor, unde e nenorocire in timpul zilei, dar asta este, inca avem bugetari puturosi care prefera sa stea cu curul pe scaun in birou desi ar fi utili in alta parte…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

570 X 90 CUMPANA 3