New Profesional Consult 930 x 122

agricultura

„ĂLA MICU” S-A FĂCUT „ĂLA MARE”. ALTFEL DESPRE DANIEL CONSTANTIN

Deputatul de Piteşti Daniel Constantin este cel mai longeviv ministru din Guvernul României. Tânărul piteştean a făcut parte din patru guverne până acum, consecutiv, ceea ce spune multe despre calităţile care l-au recomandat pentru un asemenea portofoliu.

Citiți și: Fenomen alarmant în Argeș!

În perioada cât Daniel Constantin a fost ministru, agricultura României a făcut progrese importante. Absorbţia fondurilor europene pentru fermieri şi pentru dezvoltarea mediului rural este de peste 95%, cea mai mare din toate domeniile finanţate de UE; au fost lansate proiecte importante pentru sprijinirea agricultorilor, a apărut şi legea irigaţiilor, iar producţia agricolă a crescut, având un aport din ce în ce mai mare în PIB.

Pe site-ul Infoferma.ro a apărut recent un editorial spumos la adresa lui Daniel Constantin, care atinge, în esenţă, cele mai importante realizări ale acestuia. Pornind de la imaginea pe care o avea la început, de „Ăla micu”, editorialul ajunge la concluzia că, de fapt, ar trebui să i se mulţumească piteşteanului care a reuşit într-un domeniu foarte greu.

Citiți și: Ministrul Agriculturii și-a dat demisia!

„Responsabilitatea îi era uriaşă: avea sub conducere ramura cea mai năpăstuită, cea mai nenorocită, a economiei româneşti, ramură pe care trebuia să o scoată la lumină. şi, a reuşit, domnule! În doar doi ani, Agricultura devenea al doilea sector economic al României, din punct de vedere al contribuţiei la PIB. Ba, mai mult, la un momendat, nu doar că balanţa externă a schimburilor economice era excedentară, dar, pentru prima dată, după 1990, agroindustria se afla în fruntea top-ului, devansând exporturile altor industrii.

În timpul ăsta, a trebuit, başca, să-şi lumineze locul în cloaca politică a României. Într-o oarecare măsură, a reuşit. Dar, până la urmă, asocierea iniţială cu unul dintre cele mai toxice personaje ale României, nu se poate uita. Va fi păstrată, însă, ca simplă notă biografică, pentru că, în timp, lumea a băgat de seamă la rezultatele muncii sale: sporirea consistentă a bugetului agriculturii, mărirea subvenţiilor şi ajutoarelor de sprijin, facilitarea deschiderii sau a redeschiderii unor pieţe internaţionale, acţiunile anti-evaziune etc., etc. Mai cu seamă, însă, el a fost artizanul principal al reducerii cotei de TVA, de la 24 %, la 9 %, pentru produsele alimentare şi nu numai. Lucrurile ASTEA vor rămâne, la final, lucrurile ASTEA îi vor marca pentru totdeauna cariera ulterioară, aşa cum, acum, zi cu zi, ele marchează vieţile fiecăruia dintre noi. Credem că, în tot şirul de miniştri ori de care au fost ei, el este singurul care a probat că se poate guverna bine, eficient, cu adevărat pentru oameni. E mult? E puţin?”, se arată în editorialul numit „La adio?”. Una peste alta, editorialistul trage concluzia că „lumea s-a convins că el este cel mai bun şef al Agriculturii, din 1990 şi până acum”. Fiind tânăr, Daniel Constantin mai are multe de demonstrat. Important este să fie lăsat să îşi facă treaba aşa cum crede el mai bine de cuviinţă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Dorin spune:

    Articolul este preluat de pe Revista Infoferma ( varianta on-line) scris de catre Ilie Stoian… Eu sustin in totalitate ce continutul articolului!!
    Ma intalnesc zilnic cu leaderi din agricultura si industria alimentara si toti recunosc calitatile lui Daniel Consrtantin. Este cel mai bun ministru al MADR din ultimii 20 de ani…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90