EcoMoto 930×122

bogdan ivan

BOGDAN IVAN: ”CORNEL IONICĂ TREBUIE SĂ DEMISIONEZE! DE URGENȚĂ!”

Bogdan Ivan: ”Cornel Ionică trebuie să demisioneze! De urgență!”. 

Citiți și: Când va demisiona prefectul Radu Perianu și cine îi va lua locul

”Cornel Ionică trebuie să demisioneze! De urgență!”, solicită Bogdan Ivan, liderul Pro România Argeș, după ce primarul Piteștiului a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru conflict de interese administrativ.

”Într-o Românie normală, care face parte din Uniunea Europeană, un primar în situația lui Cornel Ionică ar fi demisionat. În situația în care Agenția Națională de Integritate anunță că un primar s-a aflat în conflict de interese, iar Înaltea Curte de Casație și Justiție decide că ANI are dreptate, acel edil trebuie să își dea demisia de onoare”, declară președintele Pro România Argeș.

Citiți și: Exclusiv. Breaking – Lasconi: Vă rog să luați act de demisia mea! Îmi e scârbă!

”Din afirmațiile primarului Ionică, potrivit cărora „nu a pierdut nimeni mandatul până acum pe conflict de interese”, înțelegem că dumnealui își dorește cu orice preț să-și păstreze funcția. Domnul Cornel Ionică trebuie să știe că nimeni nu s-a născut primar, că funcția nu îi aparține pe vecie și că atunci când un om obișnuit greșește trebuie să și plătească. Primarul Piteștiului a pierdut recursul inclusiv la Înalta Curte. Trebuie să accepte situația și să se supună legii!”, adaugă Bogdan Ivan.

Orice funcționar public, orice demnitar trebuie să demisioneze atunci când are o hotărâre definitivă și irevocabilă. ”În România, ceea ce mulți trebuie să înțeleagă este că dacă ai o funcție publică nu ești mai presus de lege sau de orice cetățean obișnuit. Domnule Cornel Ionică, dovediți că aveți onoare: demisionați!”, îi cere public Bogdan Ivan primarului municipiului Pitești.

Liderul Pro România Argeș se declară convins că, în condițiile în care Ionică nu va demisiona, prefectul va lua măsura legală de emitere a ordinului de încetare a mandatului: ”Prefectura Argeș trebuie să ia măsuri legale în această situație și să emită ordinul de încetare a mandatului de primar. Sunt convins că prefectul Emilian Dragnea, chiar dacă a făcut parte din același partid ca primarul Ionică, fiind înalt funcțioanar public, apolitic, va pune în aplicare legea”.

”Dacă pentru unii politicieni funcția este mai importantă decât bunul simț, dacă onoarea nu înseamnă nimic în fața puterii, acei politicieni nu înțeleg motivul pentru care au fost aleși. Aceste nereguli trebuie să înceteze în România!”, încheie Bogdan Ivan.

Despre hotărârea definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție în procesul pierdut de Cornel Ionică în fața ANI puteți citi AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90