Donaris 930 x 122

uniunea europeana

MILIARDELE AGITĂ SPIRITELE ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ / IOHANNIS STĂ ÎN BANCA LUI

E nevoie de bani mulţi pentru a compensa efectele dezastruoase ale pandemiei care afectează în continuare majoritatea statelor de pe mapamond. În ceea ce priveşte Uniunea Europeană, există o dezamăgire uriaşă în rândul opiniei publice care a urmărit negocierile pentru un stimulent financiar de sute de miliarde de euro (iniţial au fost anunţate 500 miliarde euro) care ar ajuta ţările membre să se întărească în contextul crizei sanitare.

Citiți și: Noile contravenții pentru care șoferii vor primi amendă acasă! Iată lista

Până la această oră, cei 27 de lideri europeni implicaţi în negocieri nu au ajuns la un acord, iar discuţiile continuă în această după-amiază.

Ultima sumă vehiculată este de 390 miliarde euro, după ce liderii olandezi şi austrieci s-au „contrat” cu cei din Germania şi Franţa.

Citiți și: ÎNMATRICULĂRILE DACIA ÎN UE AU CRESCUT

Premierul olandez Mark Rutte şi omologul său austriac Sebastian Kurz merg pe o variantă prudentă, de cel mult 350 miliarde euro, în vreme ce „opoziţia” nu vrea mai puţin de 400 miliarde euro.

Potrivit digi24.ro, o nouă ședință în plen va avea loc astăzi, în cursul după-amiezii, la ora 16:00, ora Bruxelles-ului, ora 17:00, ora Bucureștiului, a anunțat purtătorul de cuvânt al președintelui Consiliului European.

Preşedintele Iohannis s-a limitat la un mesaj sec, fără implicaţii în lupta dintre marile puteri economice. Speră ca negocierile cu liderii europeni pentru planul de relansare economică la nivelul UE să se finalizeze cu un acord şi a precizat că este „moderat optimist”.

(Foto: descriptiv)

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA