Donaris 930 x 122

ab

DONARE_SANGE

AFLĂ LA CE BOLI EŞTI PREDISPUS ÎN FUNCŢIE DE GRUPA SANGUINĂ!

Rolul grupelor sanguine în menținerea sănătății, a vitalității și chiar în controlul greutății corporale este un subiect îndelung dezbătut în lumea cercetărilor medicale. Sunt cercetări care extind importanța grupei de sânge la nivelul principalelor procese fiziologice, metabolice și al sistemelor digestiv și imunitar. Astfel, în funcție de caracteristicile hematologice ale fiecărei grupe de sânge sistemul imunitar va acționa în mod diferit asupra virusurilor, a bacteriilor și a afecțiunile provocate de acestea.

Citiți și: Bolile care te lasă fără permis auto!

Grupa 0

La nivel global grupa sanguină 0 este cea mai comună. Cei care deţin această grupă au o consistenţă mai subţire a sângelui, un sistem imunitar foarte puternic și secreţii bogate ale acizilor în stomac şi, în general, trăiesc cel mai mult. Bolile la care aceştia sunt adesea predispuşi sunt cele digestive cauzate de hiperaciditate, artritele şi afecţiunile tiroidiene provocate de un sistem imunitar hiperactiv. De asemenea, persoanele cu grupa 0 sunt mai susceptibile la inflamaţii sau reacţii alergice, care pot declanşa dezechilibre ale imunităţii.

Citiți și: OFICIAL: BOLI MORTALE ÎN ARGEȘ

Grupa A

Sistemul imunitar al celor cu grupa sanguină A este foarte eficient împotriva infecţiilor de tip bacterian, precum otita, tuberculoza, infecţia cu E.coli sau abcesele de la nivelul pielii. Aceştia au, în schimb, o sensibilitate ridicată faţă de mâncărurile pe bază de peşte, deoarece le cauzează mai uşor boli digestive. De asemenea, cei din grupa A sunt afectaţi în mod frecvent de probleme respiratorii, precum astmul sau infecţii ale sinusului. În cazul lor este recomandată evitarea produselor bogate în probiotice, deoarece acestea pot provoca inflamaţii ale tractului respirator.

Grupa B

Grupa sanguină B prezintă o combinaţie de caracteristici specifice grupelor 0 şi A. Totuşi, acesta este un tip sanguin mult mai rezistent la infecţiile sau dezechilibrele digestive. Alimentaţia persoanelor cu grupa B este mai permisivă, fiind recomandate în special tipurile de carne cu valori proteice consistente: vită, peşte şi miel. Trebuie evitată, însă, carnea de pui deoarece aceasta conţine cantităţile cele mai mari de hormoni de creştere şi prezintă un risc foarte mare pentru bolile autoimune.

Grupa AB

Aceasta este cea mai rară grupă sanguină şi combină atât caracteristicile benefice, cât şi punctele slabe ale tipurilor de sânge A şi B. Afecţiunile cele mai comune specifice acestei grupe se manifestă la nivelul respirator, auditiv şi faringian, prin sinuzite, alergii, rinite, laringite şi otite. O altă problemă frecventă o constituie infecţiile şi dezechilibrele digestive, cauzate de inabilitatea de a procesa în întregime proteinele animale şi cele din lapte. Prin urmare, dieta vegetariană le este adesea recomandată persoanelor cu grupa sanguină AB. (Sursa: doctorulzilei.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3