New Profesional Consult 930 x 122

coronavirus

(UPDATE) DSP: UN ALT PACIENT DIN ARGEȘ CU COVID-19, VINDECAT

(UPDATE ORA 15:05) „A patra persoană din Argeș vindecată de COVID-19 este o femeie de 58 de ani. Aceasta a fost internată pe 21 martie 2020 în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești, cu simptome specifice.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

A fost externată ieri, cu o stare de sănătate bună. De menționat că femeia nu venea din izolare sau carantină. Ea este acum la domiciliu, unde va rămâne în izolare timp de 14 zile”, informează Instituția Prefectului. 

Femeia este din Curtea de Argeș. 

Citiți și: Argeş. Medic şef la ATI, răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor: Dispare coronavirusul?

Instituția Prefectului: „Conform datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) de astăzi, 4 aprilie 2020, de la ora 9, în județul Argeș situația persoanelor afectate de măsurile de carantină și izolare, confirmate pozitiv sau vindecate de virusul COVID-19 se prezenta după cum urmează:

-persoane monitorizate de DSP aflate în izolare la domiciliu: 5.667 (n.r. – ieri la ora 14 erau 6.324);

-persoane care au finalizat perioada de 14 zile de izolare: 6.874 (n.r. – ieri la ora 14 erau 5.928);

-persoane aflate în carantină instituționalizată: 512 (n.r. – ieri la ora 14 erau 452);

-persoane vindecate: 4 (n.r. – ieri erau 3 – AICI, subiectul pe larg), (n.r. – amănunte despre celelalte 3 cazuri de vindecare, AICI);

-persoane diagnosticate pozitiv: 14 (n.r. – ieri la ora 14 erau 12)”.

Instituția Prefectului nu a furnizat, cel puțin deocamdată, informații suplimentare despre al patrulea pacient cu coronavirus vindecat în județul Argeș.

În ceea ce privește numărul de teste făcute până acum în județul Argeș, Instituția Prefectului afirmă că este o informație pe care nu o poate da publicității. Asta, ca urmare a unei decizii în acest sens luată de autoritățile de la București.

Testele COVID-19 pentru cetățenii din județul Argeș (teste care confirmă sau infirmă infectarea) se fac doar în afara județului (la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București). Argeșul nu dispune în prezent de un aparat de testare COVID-19. Au fost lansate, însă, procedurile pentru cumpărarea a 2 aparate (AICI, amănunte). (Foto: Arhivă – descriptiv) 

555×222  MAIA

Comentarii

570 pe 90 Costache