- Publicat de: Mihaela Grigorescu
- 21-01-2019, ora 13:44
- Sănătate
O NOUĂ PROCEDURĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN. METODĂ NEINVAZIVĂ, FĂRĂ DURERI!
O nouă procedură medicală la Spitalul Județean. Metodă neinvazivă, fără dureri! Începând din luna decembrie a anului 2018, la Spitalul Județean de Urgență din Pitești calculii renali pot fi îndepărtați prin metode neinvazive.
Citiți și: Spitalul Județean, dotat cu aparatură VITALĂ pentru pacienți! Anunțul momentului„Este vorba de procedura denumită litotriție – un tratament modern, care poate feri pacientul de dureri. Procedura constă în mărunțirea sau pulverizarea calculilor urinari, fragmentele fiind apoi eliminate mult mai ușor, în mod natural, prin urină. Intervenția este extracorporală!”, declară doctorul Flavius Băjan, șeful secției de Urologie a Spitalului Județean de Urgență din Pitești.
„Intervenția a durat foarte puțin și practic nu am simțit nimic. Și recuperarea a fost extrem de rapidă. Am fost supusă intervenției dimineața, iar seara nu mai aveam practic nicio durere”, afirmă o pacientă care a beneficiat recent de litotriție la Spitalul Județean.
Citiți și: Breaking. Acum s-a anunțat: S-a întâmplat la „Județean”Aceste interventii se pot face ca urmare a achiziționării de către Spitalul Județean a sistemului LASER Auriga QI. În litotriția calculilor urinari și biliari, endoscopia cu laserul Auriga QI asigură proceduri invazive minime, devenind o procedură prietenoasă față de pacient.
Datorită fibrelor de diametru mic, pot fi tratate cu succes chiar și acele zone din organism greu accesibile în mod obișnuit. Principalul avantaj constă în faptul că impulsurile de înaltă rezonanță asigură dezintegrarea extrem de eficientă a oricărui calcul, indiferent de compoziție.
Aparatul a fost cumpărat la finalul anului trecut, iar valoarea acestuia se ridică la 217.000 de lei, fondurile fiind asigurate de Consiliul Județean Argeș.
Pe ansamblu, în cursul anului 2018 pentru Secția de Urologie a Spitalului Județean de Urgență din Pitești a fost achiziționată aparatură medicală în valoare de 640.000 lei, banii fiind alocați atât de Ministerul Sănătății, cât și de Consiliul Județean Argeș.