Donaris 930 x 122

coronavirus

PREFECTUL DE ARGEȘ, DESPRE PROBLEMA LIPSEI APARATELOR DE TESTARE COVID-19 ȘI A ECHIPAMENTELOR DE PROTECȚIE

Într-o conferință de presă oganizată luni pe WhatsApp, prefectul de Argeș a precizat că instituția pe care o conduce abordează „problematica obținerii (n.r. – pentru județul Argeș) a unui aparat de testare covid – 19 pe trei căi diferite. Avem speranța că vom obține un asemenea aparat și kiturile specifice în perioada următoare”.

Citiți și: Exclusiv. Cel mai tânăr prefect din România va fi în Argeș!

(Amintim că tot luni președintele Consiliului Județean, Dan Manu, a anunțat că au fost făcute demersurile pentru achiziționarea a două astfel de aparate pentru județul Argeș – AICI, subiectul pe larg).

Deocamdată, astfel de teste se fac doar în afara județului. Argeșul nu dispune de niciun aparat de testare COVID – 19.

Citiți și: Pitești. Verificări de urgență la Spitalul Județean: „Să nu se joace cu sănătatea oamenilor!”

Pe de altă parte, prefectul spune că problema echipamentelor de protecție ar putea fi rezolvată cât de curând.

„Există, într-adevăr, o problemă legată de echipamente de protecție, măști, mănuși etc. la nivel național. Însă necesarul fiecărei instituții a fost comunicat, transmis la ministere. Au început să intre în țară noi materiale de protecție, care au fost deja distribuite la nivel național, lucru care va continua în perioada următoare.

Odată declarată starea de urgență, posibilitatea de a intra în posesia materialelor de protectie va crește. Se vor elimina barierele birocratice și se vor disponibiliza bugetele necesare. Să avem încredere!”, a afirmat Emanuel Soare.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3