New Profesional Consult 930 x 122

coronavirus

(UPDATE) ȘOFER DE TIR ȘI O FEMEIE, AMBII REVENIȚI ÎN ȚARĂ DIN ITALIA, CONFIRMAȚI CU CORONAVIRUS

(UPDATE 5) Alte 7 cazuri confirmate, bilanțul în România ajungând la 59:

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

-un bărbat de 53 de ani din Covasna, venit din Trentino (Italia) pe 8.03.2020 și autoizolat la domiciliu, contact cu un caz pozitiv;

+

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

alte 6 persoane (toate femei), care au intrat în contact cu femeia din Hunedoara de 26 de ani care nu a respectat izolarea la domiciliu și căreia i s-a făcut dosar penal:

-58 de ani, pacient;

-74 de ani, pacient;

-52 de ani, pacient;

-45 de ani, autoizolată la domiciliu, cadru medical;

-53 de ani, autoizolată la domiciliu, cadru medical;

-45 de ani, autoizolată la domiciliu, cadru medical.

(UPDATE 4) Cazul 51: bărbat, 21 de ani, din județul Mureș, șofer de TIR, a călătorit în Italia în perioada 4-6 martie 2020. În cursul zilei de 10 martie 2020 a apelat 112, acuzând simptome care se încadrau in definiția de caz. Este internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Târgu Mureș. Va fi transferat la Cluj-Napoca.

Cazul 52: Femeie, 33 de ani, lucrează în Trentino, Italia. S-a întors în țară pe 10.03.2020. În ziua următoare, pe 11.03.2020, s-a internat cu durere în gât la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. 

(UPDATE 3) Al 50-lea caz: tot o femeie, de 54 de ani, din județul Neamț, revenită și ea în țară din Italia (pe 1 martie 2020). A fost internată pe 11 martie 2020 (cu tuse, febră și faringită) la Spitalul Roman. 

(UPDATE 2) Al 49-lea caz: o femeie de 45 de ani din județul Cluj, venită din Italia, anunță Grupul de Comunicare Strategică. „Se afla în Arad în carantină, este asimptomatică și urmează să fie transferată la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara”, anunță Grupul de Comunicare Strategică. 

(UPDATE 1) Autoritățile au revenit asupra informației inițiale, anunțând că astăzi, 12 martie 2020, până la ora 10, la nivel național au fost confirmate nu 49, ci 48 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. „Cazul 48: Femeie, în vârstă de 20 de ani, din București. Contact direct cu șofer pacient internat la Spitalul Gerota. 

Dintre cei 48 de cetățeni care au contactat virusul, 6 au fost declarați vindecați și externați”, precizează Grupul de Comunicare Strategică. 

Femeia diagnosticată cu noul coronavirus a intrat în contact cu șoferul ofițerului MAI în rezervă, în vârstă de 60 de ani, internat în Spitalul „Dimitrie Gerota” din Capitală, diagnosticat cu noul coronavirus.

Despre bărbatul de 60 de ani internat în spitalul „Dimitrie Gerota” Grupul de Comunicare Strategică preciza pe 9 martie 2020: „Bărbatul a fost internat pe data de 5 martie, având o simptomatologie total diferită faţă de definiţia de caz pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observaţie să solicite efectuarea testului pentru COVID – 19.

Bărbatul este ofiţer în rezervă al MAI și are 60 de ani. Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în niciun stat din zonele considerate de risc maxim (n.r. – călătorise, de fapt, în Israel)”.

Ulterior, pe numele acestuia a fost deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pentru că nu a spus că a fost recent în Israel și a îmbolnăvit mai multe persoane din Capitală.

Pensionarul MAI este acum angajat al ADP Sector 4 din București. (Foto: descriptiv. Sursa: Radio Europa FM) 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90