New Profesional Consult 930 x 122

proxenetism

Și-a forțat iubita să se prostitueze. Aceasta presta servicii în Pitești

În ultimele două luni, un tânăr de 24 de ani, din Bârla, și-a forțat iubita să se prostitueze. Aceasta presta servicii în mai multe locuințe din Pitești.

Citiți și: Mascații au dat buzna: Au trăit coșmarul vieții! Obligate să ,,producă”

Bărbatul a fost reținut la sfârșitul săptămânii, ca urmare a probării activității infracționale pentru infracțiunea de proxenetism. Ulterior, acesta a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

IPJ Argeș transmite:

„Reținut pentru proxenetism: în ziua de 23 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de proxenetism în formă continuată, conform art. 213 din Codul Penal, și au reținut un bărbat de 24 de ani, din Bârla.

Citiți și: Mascații, descinderi în forță! Șantaj, cămătărie, trafic de persoane și minori, proxenetism

Din cercetări, s-a stabilit că în cursul lunilor august  și septembrie a.c., cel în cauză ar fi determinat, pe fondul unei relații de concubinaj, iar ulterior ar fi constrâns o femeie să întrețină relații sexuale contra cost, în locuințe situate pe raza municipiului Pitești.

În ziua de 23 septembrie, după administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

În ziua următoare, bărbatul a fost prezentat în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care au dispus cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Totodată, față de acesta au fost impuse, alături de alte obligații, și obligațiile de a nu se apropia și de a nu comunica prin nicio modalitate cu persoana vătămată.”

Proxeneții închiriază locuințe din Pitești și le transformă în bordeluri

De asemenea, polițiștii argeșeni au desfășurat o acțiune pentru identificarea și sancționarea persoanelor care practică prostituția în imobile sau unități de cazare de pe raza municipiului Pitești.

„La acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale, împreună cu polițiștii din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești, (Compartimentele de Investigații Criminale și Birourile de Ordine Publică), cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și ai Serviciului Criminalistic Argeș, au acționat pe raza municipiului Pitești și a localităților arondate, pentru prevenirea infracțiunilor cu violență, inclusiv a infracțiunilor de tâlhărie, comise asupra unor persoane din categoria vulnerabilă a prostituatelor, precum și a infracționalității asociate persoanelor care utilizează astfel de „servicii sexuale”,  respectiv pentru combaterea infracțiunilor de proxenetism și a fenomenului de prostituție.

Cu această ocazie au fost depistate 17 persoane care practicau prostituția în imobile închiriate/unități de cazare pe raza municipiului Pitești, acestea având domiciliile în județele Argeș, Constanța, Giurgiu, Brăila, Olt, Sibiu, Dâmbovița, Ilfov și în muncipiul București.

Persoanele depistate au fost sancționate contravențional conform Legii 61/1991 R privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, urmând a fi identificați și proprietarii imobilelor închiriate în regim hotelier, în vederea sancționării acestora conform aceluiași act normativ.

Acțiunile de acest fel vor continua.”, transmite IPJ Argeș.

Aspecte legale:

Conform Legii 61/1991R, art. 2, pct. 6 ,,atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, precum și îndemnul sau determinarea, în același scop, a unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte” constituie contravenție, ce se sancționează cu amendă ce poate fi cuprinsă între  500 și 1.500 de lei.

De asemenea, conform aceluiași act normativ, ,,acceptarea sau tolerarea practicării faptelor prevăzute la pct. 6) în hoteluri, moteluri, campinguri, baruri, restaurante, cluburi, pensiuni, discoteci sau în anexele acestora de către patronii sau administratorii ori conducătorii localurilor respective” (Legea 61/1991R, art.2 pct.7), constituie contravenție, ce se sancționează cu amendă ce poate fi cuprinsă între  500 și 1.500 de lei.

Foto principal: descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90