930 x122 grota rece

Andrei Darius Ion Stăncioiu

APEL UMANITAR PENTRU MICUȚUL DARIUS

Andrei Darius Ion Stăncioiu are 6 ani, fiind născut pe 28 septembrie 2009. Locuiește în comuna argeșeană Priboieni, împreună cu mămica lui, cu bunica dinspre mamă și cu un nepot al acesteia.

Citiți și: Breaking: Două mari bănci din România au probleme! Clienții, afectați

Încă de la naștere a primit diagnosticul de paralizie cerebrală mixtă-sindrom extrapiramidal și întârziere globală a dezvoltării predom.motorie. Mai pe scurt, are tetrapareză spastică, un handicap grav.

Șansele sale de progres sunt foarte mari dacă reușește să facă orele necesare de kinetoterapie și logopedie. Ședințele de recuperare sunt, însă, prea scumpe pentru posibilitățile materiale ale familiei.

Citiți și: Incredibil! Ce au făcut câțiva elevi de la „Brătianu”!

De aceea orice sumă donată în această direcție este un pas înainte către recuperare. Puteți să-l ajutati pe Darius donând în contul bancar deschis pe numele lui la BCR:

RO11RNCB0022145810080001

Titularul contului este Stăncioiu Ion Darius Andrei.

Numele de telefon de contact pentru cei care vor să ajute este 0724.066.600.

Mama micuțului, Laura Filofteia Pruiu, are 37 de ani și este divorțată. Cei doi stau împreună cu bunica și cu un nepot al acesteia într-o locuință modestă, care are două dormitoare, o bucătărie și o baie. Situația este cu atât mai gravă cu cât mama copilului a acumulat și datorii la bancă.

„Mă numesc Laura și sunt mămica lui Darius, un băiețel în vârstă de 6 ani, născut cu un scor APGAR 2, fără mari speranțe de viață, dar care și-a dorit să trăiască și să fie bucuria sufletului meu.

Doar că bucuria a fost destul de scurtă, copilul fiind diagnosticat cu tetrapareză spastică, paralizie cerebrală, iar la puțin timp după naștere am divorțat de tatăl lui, acesta având alte preocupări decât să se ocupe de familie și, mai ales, de un copil special.

După 6 ani de alergat prin spitale și cabinete de recuperare, îmi doresc să pot să schimb ceva din destinul crud al lui Darius, dar totul se rezumă la bani… Bani pentru mâncare, pentru utilități, pentru medicamente, pentru corset, pentru ghete ortopedice, pentru spital, pentru medici, încât uit că sunt OM și că am o viață de trăit, nu doar de alergat după ajutor.

Nu am posibilitatea să îi cumpăr jucării și nu îi voi cumpăra, la fel cum procedează părinții copiilor de vârsta lui Darius, un ghiozdan, caiete, stilouri… Nu voi avea teme de făcut și de verificat, nu vom da teze și nici examene… Sper, totuși, să pot să vorbesc și să ascult visele copilului meu, sper să alergăm și să prindem fluturi și, mai ales, sper să fac oamenii din jur, în special medicii, să îl respecte ca om, ca o ființă care merită tot ceea ce este mai bun, pentru că este un copil.

După acești 6 ani am auzit cuvântul mamă din gura copilului meu și am realizat că toate orele de chin și toate răutățile au dispărut într-o clipă! Urmează, însă, alte ore de recuperare, alte drumuri prin spitale și toate se fac doar cu bani, bani care vin doar din ceea ce statul nostru acordă unui copil cu astfel de probleme (o pensie de handicap de 104 lei, o alocație pentru copil cu handicap de 200 de lei și o indemnizație pentru însoțitor de 720 de lei). Restul este bunăvoința lui Dumnezeu!”, scrie mama lui Darius într-un emoționant apel către toți cei care pot și vor să ajute.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90