SPALATORIE MURAY  930×122

datorii

Gură de oxigen pentru cei care au datorii la bănci!

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunțat miercuri, 10 august, că persoanele care au credite, au datorii şi nu le mai pot plăti pot apela la procedura specifică, de insolvenţă a persoanelor fizice, prevăzută de Legea nr. 151/2015.

Citiți și: Firmele cu datorii derizorii vor fi cercetate penal!

Prin procedura de insolvenţă a persoanelor fizice, este reglementată situaţia în care datoriile persoanelor fizice pot fi reeşalonate pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire încă un an.

Persoanele fizice care au bunuri sau venituri urmăribile şi nu se încadrează pentru procedura pe bază de plan de rambursare pot opta pentru procedura prin lichidare de active.

Citiți și: Lista datornicilor va fi publicată cu „nume și prenume” de Fisc

Persoanele fizice care au peste vârsta standard de pensionare şi au pierdut jumătate sau total capacitatea de muncă pot beneficia de ştergerea datoriei, în cazul în care valoarea acesteia este de maximum 10 salarii minime pe economie.

Persoanele interesate să acceseze aceste proceduri se pot informa de pe site-ul ANPC sau pot lua legătura cu birourile teritoriale de insolvenţă din cadrul comisariatelor judeţene pentru protecţia consumatorilor.

Foto descriptiv: Stirile ProTv

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3