NOR CURIER 930X122

centrul europe direct arges

VOLUNTARIAT: LA 16 ANI LE EXPLICĂ ELEVILOR CE ÎNSEAMNĂ UNIUNEA EUROPEANĂ!

Mădălina Perjoiu, elevă a Colegiului Naţional „I.C Brătianu” din Pitești, este voluntară la Centrul Europe Direct Argeş de un an şi câteva luni.

Citiți și: Noile contravenții pentru care șoferii vor primi amendă acasă! Iată lista

Adolescenta informează şi contribuie, totodată, la educarea pe teme europene a elevilor. „Sunt plătită în cunoaştere, în abilităţi dobândite ori îmbunătăţite, în prietenii noi. Mi se pare mult mai important la vârsta asta! Îmi place mult ceea ce fac, totul e din plăcere. E frumos!”, declară pentru ePitești eleva în vârstă de 16 ani.

Alături de doi consilieri de comunicare, Ionela Panait şi Georgiana Nicolescu, Mădălina Perjoiu şi ceilalţi voluntari îi ajută pe elevi să înţeleagă realitatea europeană actuală. „Recent am avut o prezentare la liceul Dinu Lipatti. Împreună cu o altă voluntară și asistate de colega noastră de la Centru, le-am vorbit unor copii de clasa I despre părinţii fondatori ai Uniunii Europene. Desigur, adaptat pentru vârsta lor! Pe final am făcut şi un joc. Au reţinut ce le-am zis şi le-a plăcut. Au fost foarte receptivi!”, spune Mădălina.

Citiți și: MILIARDELE AGITĂ SPIRITELE ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ / IOHANNIS STĂ ÎN BANCA LUI

Și la liceu Mădălina Perjoiu este un model: „Am câştigat anul acesta premiul II pe judeţ la olimpiada de latină, iar anul trecut am obţinut primul loc pe judeţ. Am participat și la olimpiada de limbă engleză, câștigând locul I pe judeţ și sâmbăta care vine am barajul pentru faza naţională”. Este voluntară nu doar la Centrul Europe Direct Argeș, ci şi la asociaţia “Imago Mundi”, asociație care, în principal, ajută la dezvoltarea persoanală a tinerilor şi a comunităţilor. (Foto: Facebook Mădălina Perjoiu)

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90