NOR CURIER 930X122

georgiana otilia preda

MISS BOBOC DE LA „TEIULEANU”, CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ LA JUDO

Georgiana Otilia Preda are 15 ani, pe care îi împlinește chiar astăzi, și studiază la Colegiul Economic ,,Maria Teiuleanu’’ din Piteşti. De mai bine de șase ani practică judo. Legitimată la CSM Piteşti, Georgiana are centura maro. Este dublă campioană națională la categoria de vârstă Under 18.

Citiți și: FR Judo îi mulțumește primarului Cristian Gentea pentru sprijin

Deține și titlul de Miss Boboc al Colegiului „Teiuleanu”.

Care este începutul poveștii tale sportive?

Citiți și: SE DESCHIDE O NOUĂ SALĂ DE SPORT

-În urmă cu circa șase ani am pus pentru prima dată piciorul într-o sală de judo, alături de câţiva prieteni. Am mers din curiozitate… Știam că este un sport dificil, dar cu toate acestea mi-am dorit să încerc. Nu m-am gândit atunci nicio secundă că voi ajunge să fac performanţă!

Sunt băieții mai buni la judo decât fetele?

-Categoric nu! Într-adevăr, pentru ei poate fi puţin mai uşor să susţină efortul şi să facă antrenamente mai eficient ca fetele. Aici depinde, însă, de ambiţia și puterea fiecăruia, indiferent de sex. Părerea mea este că atât băieții, cât și fetele pot face performanţă în acest sport.

De câte ori pe săptămână te antrenezi?

-Fac în jur de 11 antrenamente pe săptămână.

Ce premii ai obţinut până acum?

-Fără falsă modestie, vă pot spune că sunt multe! Dintre cele mai importante aș enumera locul I, de două ori, la Campionatul Naţional (în Deva în 2013 și în Craiova în acest an) și locul V, de două ori, la Campionatul Balcanic (Turcia 2013 și România-Craiova 2015).

Ai avut parte de vreo adversară care ţi-a dat multe bătăi de cap?

-Da! Aveam „norocul” să o întâlnesc aproape la fiecare competiţie! De cele mai multe ori am câștigat eu. Prima dată s-a impus ea, însă m-am ambiţionat, am lucrat tot mai mult la antrenamente şi se pare că munca mea a dat roade.

Care este cel mai mare vis al tău?

-Să concurez la Jocurile Olimpice şi să obţin o medalie cât mai valoroasă.

Ce pasiuni are o sportivă ca tine?

-Îmi place să dansez şi să înot, mi se pare relaxant. O perioadă am cochetat şi cu modellingul. Trebuia, însă, să merg la antrenamente, la competiţii și la şcoală și nu aveam timpul necesar. Prin urmare, am renunţat. Totuși, fiind în clasa a IX-a, mi-am încercat norocul la Balul Bobocilor şi chiar am reuşit să obţin titlul de Miss! (Foto: Facebook Otilia Georgiana Preda)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • ioana spune:

    Astazi Otilia implineste 16 ani. Felicitari pt faptul ca promovati tinerii sportivi,merita, pt toata munca si efortul pe care il depun zi de zi la antrenamente.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3