NOR CURIER 930X122

aniversare

Știrea zilei! Este despre Ion Iliescu!

Știrea zilei! Este despre Ion Iliescu!

Citiți și: Pitești. A împlinit 100 de ani și are o poveste incredibilă de viață

Președintele al României în două mandate, 1992-1996 și 2000-2004, Ion Iliescu împlinește vineri, 3 martie, 93 de ani.

Iliescu nu a mai avut nicio apariție publică din martie 2017, când a mers la Parchetul General, fiind citat de procurori în dosarul Revoluţiei, în care a fost trimis în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii.

Citiți și: Copil sărbătorit cu MARE fast la școală! Cântăreață de muzică populară, animatori, cameramani și șampanie

A fost inculpat oficial în decembrie 2018.

În 2020, de ziua sa, Ion Iliescu spunea că nu se mai simte ca la 19 ani, dar „deocamdată” capul îl are „întreg”, potrivit Libertatea.

În ultimii ani, Iliescu a fost spitalizat de câteva ori. În aprilie 2019, a fost operat pe cord, la Institutul C.C. Iliescu din Capitală.

Fostul preşedinte a mai fost operat la inimă, fiindu-i montate câteva stenturi, una dintre operaţii fiind făcută la Paris în 2007.

Ultimul mesaj pe blogul său a fost pe 6 februarie 2023, după moartea academicianului Răzvan Theodorescu, pe care l-a descris drept „unul dintre cei mai buni istorici ai artei și civilizației României ultimului secol”.

Detalii, AICI – Fostul președinte Ion Iliescu împlinește 93 de ani. Ultima apariție publică a avut-o în 2017, dar apropiații spun că „este într-o formă de zile mari”

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90