930×122 CAPRA 5

permise

ARGEȘ: SERVICIUL PERMISE ÎȘI REIA ACTIVITATEA/CÂND REÎNCEP EXAMINĂRILE AUTO

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că începând din data de 18 mai 2020 vor fi reluate treptat activitățile de relații cu publicul la toate serviciile publice comunitare, cu excepția celor aflate în zone cu restricții – carantinate.

Citiți și: Tot ce trebuie să știe șoferii despre reținerea permisului de conducere!

„Activitățile se vor soluționa doar în baza programărilor online. Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici, formate din 5-10 persoane”, informează Instituția Prefectului Argeș.

În ceea ce privește activitatea de examinare, se preconizează reluarea acesteia la începutul lunii iunie 2020, în două etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și distanțare socială, în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

Citiți și: Puteri mai mari pentru polițiști!

„Prima etapă va fi examinarea la proba practică pentru cei declarați admiși la proba teoretică și programați pe durata instituirii stării de urgență (cu prioritate pentru candidații afectați de măsurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare).

În vederea programării candidaților aflați în această situație sunt analizate două posibilități: programarea din oficiu cu informarea acestora în ordinea programărilor anterioare sau programarea prin intermediul școlilor de șoferi pe platforma online dedicată, cu informarea candidatului.

În a doua etapă vor fi reluate probele teoretice, la aproximativ două săptămâni distanță.

În vederea desfășurării activității de examinare vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție:
-utilizarea măștilor de protecție atât pentru candidați, cât și pentru examinatori;
-dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;
-respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțin 1,5 metri;
-evitarea prezentării la locul de întâlnire a candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători); accesul le va fi permis doar candidaților și reprezentanților școlilor de conducători auto;
-desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială”, precizează sursa citată.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3