New Profesional Consult 930 x 122

evaziune fiscala

PITEȘTI: SAMSAR DE MAȘINI, PE MÂNA POLIȚIEI

În ziua de 18 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Citiți și: Aceste mașini vor fi interzise!

„Din cercetări s-a stabilit că în perioada 22.11.2010 – 10.03.2014, fără a-și organiza activitatea comercială sub o formă juridică, un bărbat de 52 de ani (V.E), din Pitești, ar fi ascuns sursa impozabilă sau taxabilă de venituri, prin desfășurarea de activități comerciale, constând în achiziționarea și revânzarea unui număr de 73 de autoturisme second-hand, în valoare de peste 800.000 de lei, depășind plafonul special de scutire TVA”, precizează IPJ Argeș.

Prejudiciul adus bugetului de stat se ridică la 128.000 de lei, reprezentând impozit pe venit și TVA de plată calculat prin aplicarea regimului special de TVA pentru operațiunile de comerț cu autoturisme second-hand la marja de profit realizate de comerciantul impozabil.

Citiți și: Se face ITP mai des pentru aceste mașini!

În vederea recuperării prejudiciului a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile ale celui în cauză.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată.

Foto descriptiv (Antena 3)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3