930×122 CAPRA 5

marius bocanu

PITEȘTIUL SE MÂNDREȘTE CU EL! ARGINT LA OLIMPIADA BALCANICĂ DE MATEMATICĂ!

Rezultat excepțional obținut de lotul României la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfășurată în perioada 2-7 mai în Pleven, Bulgaria. Bilanțul este extraordinar: 2 medalii de aur (obținute cu punctaj maxim), 3 medalii de argint și 1 de bronz.

Citiți și: Copii de la SmartyKids, pe podium la Campionatul Internațional din Egipt!

Printre medaliații cu argint se numără și Marius Bocanu, de la Liceul Internațional de Informatică din București, care a învățat la Școala Generală Nr. 1 din Pitești. Mama acestui băiat de excepție, Simona Bocanu, lucrează la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș.

La Olimpiada din Bulgaria au participat echipe formate din câte 6 elevi din România, Albania, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, Serbia şi Turcia (țări membre) şi din Azerbaidjan, Bulgaria B, Italia, Kazakhstan, Kirgizstan, Arabia Saudită, Tajikistan, Turkmenistan, Marea Britanie şi Uzbekistan (țări invitate). Precizăm că fiecare participant a avut de rezolvat în cel mult patru ore şi treizeci de minute patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră. (Foto: Facebook Marius Bocanu și Societatea de Științe Matematice din România)

Citiți și: Alisa Daria, fată de ofițer ISU, mândria Piteștiului la matematică

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90