New Profesional Consult 930 x 122

limitate

lei-ron-bani

PLĂŢILE ÎN NUMERAR VOR FI LIMITATE

În mai va intra în vigoare limitarea plăţilor în numerar, potrivit legii pentru întărirea disciplinei financiare privind încasările şi plăţile, publicată în această lună în Monitorul Oficial.

Citiți și: Decizie majoră, de ultim moment! Ce se întâmplă cu limitarea plăților cash

Conform legii, vor fi interzise încasările în numerar, integral sau fragmentate, pentru facturile de peste 5.000 de lei, respectiv de 10.000 de lei în cazul magazinelor de tip cash and carry, precum şi fragmentarea facturilor pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii a căror valoare depăşeşte 5.000 de lei, respectiv 10.000 de lei.

De asemenea, din luna mai, mai exact începând cu data de 9 mai, vor fi limitate încasările în numerar de la persoane fizice până la un plafon maxim zilnic de 10.000 de lei de persoană. Vor face excepţie încasările de la persoanele fizice care pot depăși acest plafon pentru contracte de vânzare-cumpărare cu plata în rate.

Citiți și: Oficial: Peste 1,5 milioane de familii din România au făcut asta cu facturile

Nu va fi limitată plata în numerar a impozitelor, taxelor, contribuţiilor, amenzilor şi a altor obligaţii datorate bugetului general consolidat al statului.

Sumele care vor depăși pragurile menționate vor fi tranzacționate prin intermediul băncilor.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3