Kaia 930 x 120

acciza

pompa-benzina

PONTA: „ÎN TIMPUL GUVERNELOR BĂSESCU BENZINA S-A SCUMPIT CU 70% ȘI MOTORINA CU 91%!”

Premierul Victor Ponta îi dă replica președintelui Traian Băsescu în „războiul” accizei de 7 eurocenți la carburanți, care va fi introdusă mâine, 1 aprilie.

Citiți și: Îngrijorător ce se va întâmpla cu șoferii

După ce Băsescu a cerut ca acciza să nu fie introdusă, reclamând că ea va reprezenta o povară pentru populație, Ponta a contraatacat astăzi. Prim-ministrul a prezentat evoluția prețurilor la benzină și la motorină în timpul guvernelor Băsescu. Potrivit situației dată azi publicității de premier, între anii 2009 și 2012 prețul benzinei a crescut cu 70%, iar al motorinei, cu 91%. În același timp, conform sursei citate, în perioada guvernării USL la benzină prețul a scăzut cu 3% și la motorină cu 2%.

„Președintele României, în funcție și atunci, dar și acum, a ales să tacă! Îl invit pe dl. Băsescu, dacă tot se arată îngrijorat de prețul la benzină, să prezinte opiniei publice scrisorile pe care i le-a trimis lui Emil Boc ca dovadă a îngrijorării sale pentru prețul crescător pe care românii l-au plătit pentru combustibil din 2009 până în 2012. Altfel toate demersurile acestuia se înscriu la categoria populism și ipocrizie.”, spune Victor Ponta ca răspuns la demersul lui Traian Băsescu de a-i transmite astăzi o scrisoare în care îl critică pentru menținerea deciziei de introducere a accizei de 7 eurocenți.

Citiți și: ARAFAT ÎNCEARCĂ SĂ CONVINGĂ OPOZIȚIA SĂ VOTEZE PRELUNGIREA STĂRII DE ALERTĂ

Kaia 555×222
eurial 570×90