New Profesional Consult 930 x 122

basescu

INTREBARE_INTREBATOARE

POLITICIENII CU CELE MAI MULTE LIKE-URI DE ANUL NOU

Urările de Anul Nou prin intermediul rețelelor de socializare au devenit o activitate obligatorie a persoanelor publice din România, categorie în care politicienii ocupă un loc extrem de important.

Citiți și: S-a sfârșit lumea: A căzut Facebook!

Centrul de Studii și Cercetări Infopolitic a comparat impactul urărilor de final de an pe care politicienii le-au făcut pe Facebook. Analiza, primită pe adresa redacției noastre, vizează impactul demonstrat al acestor postări la aproximativ 24 de ore după ce au fost publicate. Indicatorii prin care a fost măsurat impactul sunt numărul de like-uri și de share-uri al fiecărei postări.

REZULTATE POLITICIENI

Citiți și: Fraude pe Facebook!

CONCLUZII

-Există doar patru politicieni care depășesc cifra de 10.000 de like-uri: Victor Ponta, Elena Udrea, Klaus Iohannis și Traian Băsescu

-Există doar doi politicieni care depășesc bariera de 1.000 de share-uri: Victor Ponta și Klaus Iohannis

-Victor Ponta câștigă cursa pentru numărul de like-uri, având mai mult decât dublu față de politicianul plasat pe locul 2, respectiv Elena Udrea

-Există un singur politician în Top 5 care deține în prezent o funcție publică de prim-plan: președintele Klaus Iohannis

-Evenimentele politice din ultimele luni nu par să fi influențat major topul popularității politicienilor pe Facebook

-8 dintre politicieni au ales să însoțească postările și cu imagini cu mesaje de sărbători

-6 dintre politicieni au postat o fotografie în care apare titularul mesajului

-Un singur politician, Victor Ponta, a ales să posteze o fotografie în care se află alături de familie (se confirmă din nou impactul pozitiv pe care îl au astfel de poze asupra publicului)

-Mesajele lui Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu și Dacian Cioloș au un caracter formal pronunțat, prin comparație cu restul mesajelor.

REZULTATE PARTIDE ȘI INSTITUȚII

În ceea ce privește conturile de Facebook instituționale, au fost analizate următoarele pagini politice: PSD, PNL, ALDE, UDMR, UNPR, PMP și PRU, precum și pagina oficiala a Guvernului României.

CONCLUZII

-Dintre partide, PSD și UDMR sunt singurele care nu au postat deloc un mesaj de Anul Nou

-Pagina de Facebook a Guvernului României a avut o postare cu mesaj, însă impactul acesteia este sub media postărilor publicate de partide

-Impactul postărilor instituționale este semnificativ mai mic decât cel al postărilor personale, făcute de oamenii politici.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90