New Profesional Consult 930 x 122

Milano

PONTA VA PROMOVA ARGEȘUL LA TÂRGUL MONDIAL DE LA MILANO

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, a discutat aseară la telefon cu prim-ministrul Victor Ponta.

Citiți și: ARAFAT ÎNCEARCĂ SĂ CONVINGĂ OPOZIȚIA SĂ VOTEZE PRELUNGIREA STĂRII DE ALERTĂ

Cei doi au pus la punct ultimele detalii privind reprezentarea României la târgul mondial al ţărilor, care se va desfăşura între 1 mai şi 31 octombrie în Milano, Italia.

Judeţul Argeş va reprezenta România cu un stand în perioada 8-14 iunie, iar corul Ars Nova al Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti va susţine spectacole în zilele de 26 şi 27 august. De asemenea, pe 29 iulie va fi Ziua României la această expoziţie, ocazie cu care premierul Ponta va prezenta şi promova produse tradiţionale din Argeş. La standul Argeşului vor fi un război de ţesut autentic din Rucăr, un taraf de lăutari, un grup de căluşari, rapsozi care le vor arăta vizitatorilor cum se cântă din solz de peşte și produse agroalimentare specifice județului.

Citiți și: SĂRBĂTORILE ARGEŞULUI ŞI MUSCELULUI, CIUNTITE

„Argeșul va fi reprezentat la această expoziție prin intermediul tradițiilor, al culturii populare, cu participarea artiștilor Casei de Cultură ”Adriana Trandafir” a comunei Bascov, cât și prin prezența corului Ars Nova al Teatrului „Alexandru Davila”, instituție finanțată de Consiliul Județean

La prestigiosul eveniment cu caracter mondial, la care participă peste 150 de țări, Argeșul va dezvălui lumii întregi dansul călușului, cântatul la solz de pește, meșteșuguri traditionale și muzică corală. Argeşul va prezenta tradiţiile şi produsele sale (cel mai probabil, una dintre vedete va fi celebrul şi premiatul Magiun de Topoloveni), dar şi oferta turistică a judeţului.

Cel care coordonează procesul de pregătire şi participare a României la expoziţia universală EXPO Milano 2015 din Italia este Ministerul Afacerilor Externe.”, precizează Consiliul Județean Argeș.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90