930×122 CAPRA 5

ciclon

UN CICLON AJUNGE ÎN ROMÂNIA. CE ANUNȚĂ METEOROLOGII

Un ciclon ajunge în România. Ce anunță meteorologii. Ciclonul polar Olaf va pătrunde duminică, 19 noiembrie 2017, în România.

Citiți și: Ajunge iar un ciclon în România! Meteorologii vin cu vești care dau fiori reci

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), citată de Mediafax, ciclonul polar va transforma ploile în ninsori. Conform sursei citate, ploile vor fi determinate de pătrunderea unui alt ciclon, Numa, un ciclon cu masă de aer cald, care va preceda ciclonul polar.

“Există un ciclon, Numa, care vine din zona Italiei, care a afectat cu inundaţii Grecia și cu vânt şi grindină Croaţia şi care se deplasează către sudul ţării noastre, pe când Olaf este format în zona Peninsulei Scandinave. Până vine în România, deci, trece mai întâi Numa. Sunt două cicloane separate, fără legătură unul cu celălalt.

Citiți și: Un ciclon puternic se îndreaptă către România! Urmează temperaturi ieșite din comun

Numa işi pierde din intensitate până ajunge la noi, pentru că el a făcut prăpăd în Grecia şi Italia. În România ne va afecta cu nişte precipitaţii în partea de sud, sud-vest a ţării, cu vreme închisă și cu nori în partea de sud-est, până sâmbătă.”, precizează pentru Mediafax meteorologul Alina Șerban.

„Duminică, atunci când coboară ciclonul Olaf, care are o masă de aer polar, vine cu ea cu tot şi o aduce către zona ţării noastre. Se va răci în nord-vest, nord şi centru şi va transforma precipitaţiile: la munte în ninsoare, iar în zonele mai joase la început în lapoviţă, posibil şi ninsoare.

Chiar dacă va veni Olaf, nu vorbim despre temperaturi drastice, pentru că cerul este mai mult acoperit şi nu le lasă să scadă. Sâmbătă şi duminică vorbim despre 6, 7, 8 grade în sudul ţării. Mai scăzute puţin vor fi în partea de nord a Moldovei şi a Maramureşului, acolo unde pot ajunge undeva la 2, 3 grade.”, adaugă specialistul de la ANM pentru Mediafax. (Foto: descriptiv) 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3