EcoMoto 930×122

meteorologie

UPDATE/LOCALITĂȚI DIN ARGEȘ, SUB AVERTIZARE DE VREME SEVERĂ IMEDIATĂ

UPDATE ORA 15:30 – O nouă avertizare cod galben de la ANM, care vizează și localități argeșene: Buzoești, Ungheni, Recea, Căldăraru, Miroși, Popești, Izvoru și Râca. ANM anunță pentru aceste comune grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice, averse care vor cumula izolat 20…25 l/mp și intensificări ale vântului, avertizarea fiind pentru intervalul orar 15:30-16:30. 

Citiți și: ARGEȘUL INTRĂ SUB COD PORTOCALIU DE FURTUNI

UPDATE ORA 15 – Cod galben între orele 15 și 16 pentru Călinești, Topoloveni, Leordeni, Căteasca, Rătești, Recea, Rociu, Negrași, Mozăceni și Teiu. 

UPDATE ORA 14:05 – La ora 14:05 au intrat sub cod galben și Curtea de Argeș, Mioveni, Ștefănești, Băiculești, Pietroșani, Albeștii de Argeș, Corbeni, Coșești, Mușătești, Bălilești, Mălureni, Dârmănești, Micești, Tigveni, Șuici, Valea Danului, Vlădești, Ciofrângeni, Valea Iașului, Cepari, Sălătrucu și Cicănești. În cazul acestor localități, precizează ANM, avertizarea are valabilitate până la ora 15. 

Citiți și: AVERTIZARE METEO DE LA ANM

UPDATE ORA 14 – Între orele 13:50 și 15:30, câteva localități din județul Argeș se vor afla sub cod galben de tip nowcasting. ANM anunță că se vor semnala grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice, averse care vor cumula izolat 20-25 l/mp și intensificări de scurtă durată ale vântului. 

Localitățile vizate, conform ANM, sunt următoarele: Călinești, Topoloveni, Leordeni, Mihăești, Bogați, Stâlpeni, Țițești, Priboieni, Vulturești, Davidești, Beleți-Negrești, Dobrești și Boțești.

ȘTIREA INIȚIALĂ ORA 9:50

O informare prin care sunt anunțate manifestări de instabilitate atmosferică a fost emisă cu puțin timp în urmă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Informarea este valabilă de astăzi, 25 mai, ora 12, și până miercuri, 27 mai 2020, ora 23.

Potrivit sursei citate, în intervalul de timp menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

NOTĂ: Vremea se va menține instabilă pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90