Donaris 930 x 122

botezuri

Taxă halucinantă pe darul de nuntă și botez!

Taxă halucinantă pe darul de nuntă și botez!

Citiți și: Decizie majoră privind rovinieta: Interzis!

Statul pare să nu renunțe la taxarea „banilor negri” proveniți din nunți și botezuri, în ciuda numeroaselor încercări eșuate din ultimii aproximativ 15 ani.

Ultima astfel de tentativă a avut loc în luna octombrie 2018, când ANAF a început să trimită tinerilor căsătoriţi solicitări ca aceştia să declare ce relaţii economice au avut cu PFA, firme sau persoane fizice care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere şi restaurant.

Citiți și: Din nou lovitură pentru șoferi: o nouă taxă pe benzină și motorină!

Fiscul solicita atunci nume de persoane/firme, numere de telefon, adrese şi intermediari, sub sancțiunea unor amenzi de până la 5.000 lei pentru neconformare.

De data aceasta, prin noile măsuri fiscale propuse de Executiv la data de 19 septembrie, se propune modificarea Legii 70/2015 cu privire la încasările în numerar pentru organizatorii de nunți și botezuri, dar și taxarea cu 70% a veniturilor a căror proveniență nu poate fi dovedită.

Măsurile fiscale pentru modificarea Legii 70 prevăd modificarea plafonului de plată în numerar de la 10.000 lei, la doar 2.500 lei din 2025.

Taxă halucinantă pe darul de nuntă și botez!

Concret, în prezent Legea 70/2015 prevede că organizatorii de evenimente, precum nunți sau botezuri pot încasa în numerar cesiuni de creanţe, primiri de împrumuturi sau alte finanţări, precum şi contravaloarea unor livrări de bunuri sau a unor prestări de servicii se efectuează în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoană.

De altfel, noile măsuri fiscale propun și impozitarea cu 70% a veniturilor a căror proveniență nu poate fi dovedită, prevedere care poate fi interpretată și în sensul darului de nuntă primit de miri de la nuntași.

Cu alte cuvinte, ca să-i scape pe nuntași de o asemenea taxă, mirii le-ar putea cere să le vireze banii în cont, astfel încât să poată dovedi ANAF cât au primit și de la cine și să plătească impozitul pe venit de 10% în locul celui de 70%.

Important de menționat este că taxarea veniturilor a căror proveniență nu poate fi identificată nu este o taxă nouă. Aceasta există și în prezent, doar că prevede o taxă de 16% din valoare, nu de 70%.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Descriptiv/prahovalibera.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • sarac cu duhul spune:

    Statul este un talhar care sub amenintare deposedeaza de bani si bunuri cetateanul pe care trebuie sa-l reprezinte.
    Acei bani care se dau ca dar le eveniment sunt deja impozitati de foarte multe ori. Faceti traseul unui singur leu si veti vedea de cate ori este impozitat de la producerea lui pana la cheltuirea lui pentru prima oara.
    Hai sa mergem la evenimente pe persoana juridica pentru a ne recupera TVA-ul!
    Huo, talhari incompetenti, manca-v-ar DNA-ul!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3