NOR CURIER 930X122

golești

TRADIŢIILE NU MOR! TABĂRĂ DE ŢESĂTURI LA MUZEUL GOLEŞTI!

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti organizează, în perioada 11 – 22 august, în parcul domeniului Goleştilor, atelierul de creaţie populară cu tema „Arta confecţionării ţesăturilor din lână”, ediţia a VI-a, sub coordonarea restauratoarei Malvine Mocenco.

Citiți și: Argeș. Alarmă generală! Ce s-a întâmplat cu frații dispăruți

Manifestarea are loc în cadrul în cadrul programului educaţional – cultural „Vacanţa de vară…la ţară”. 

Pe parcursul acestor zile, 50 de copii de la grădiniţe şi şcoli gimnaziale din judeţul Argeş vor descoperi tainele acestui meşteşug.   

Citiți și: Mărturie șocantă din trenul groazei: „O să murim, murim cu toții!”

Copiii vor realiza covoraşe ţesute în 2 iţe, cu motive ornamentale inspirate din zonele etnografice ale Moldovei. Lâna va fi vopsită cu ajutorul coloranţilor vegetali, obţinuţi din plante tinctoriale, tehnică utilizată din cele mai vechi timpuri.   

Creaţiile premiate vor fi expuse alături de celelalte obiecte ale copiilor participanţi la taberele de vară organizate de instituţia noastră, în cadrul expoziţiei „Micii artişti ai tradiţiilor”.   

Deschiderea taberei va avea loc luni, 11 august, la ora 10.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3