930 x122 grota rece

inspectorat

TUDOSOIU ANUNŢĂ INTERZICEREA ORGANIZĂRII CONCURSURILOR ŞCOLARE CU TAXĂ

Ieri s-a desfăşurat la Universitatea din Piteşti o şedinţă de lucru cu directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar din judetul Argeş. La şedinţă a participat și inspectorul şcolar general Dumitru Tudosoiu, împreună cu echipa managerială a Inspectoratului.

Citiți și: Titularizare 2024: „Furtul” costă postul profesorilor suplinitori

Cu această ocazie au fost prezentate informări referitoare la metodologia privind fundamentarea cifrei de şcolarizare în învăţământul preuniversitar de stat, a fost dezbătut calendarul derulării etapelor metodologiei pentru clasele de învăţământ profesional în anul şcolar 2015-2016 și s-au făcut precizări privind prevenirea cazurilor de violenţă din unităţile de învăţământ.

În plus, inspectorul şcolar general Dumitru Tudosoiu a reiterat interdicţia de a se desfăşura concursuri şcolare şi extraşcolare cu taxă care nu sunt avizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar Argeş.

Citiți și: Reacția distrugătoare a lui Tudosoiu față de directoarea liceului de bătăuși

O altă temă abordată s-a referit la prevenirea absenteismului şi a abandonului şcolar.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • anonim spune:

    Pe pagina de web a Inspectoratului s-a afisat in urma cu o saptamana Calendarul Concursurilor – mai bine mai tarziu, decat niciodata :)))). Sunt 71 de concursuri, nu 101, asa cum spune domnul inspector iar la momentul afisarii, deja o mare parte erau din lunile precedente. Sunt 5-6 concursuri de matematica, vreo 4-5 de romana, 2 de limbi staraine, unul de fizica, unul de chimie si cam atat… restul, numai activitati de slab interes pentru majoritatea elevilor. Concursurile lor (ale inspectoratului), din propria experienta de parinte, va spun ca sunt destul de neinteresante, fara sare si piper, subiecte destul de usoare, nestructurate pe etape si calificari (exceptand Olimpiadele), ma rog, doar ceva de genul „hai sa ne aflam si noi in treaba” .Nu merita termen de comparatie cu cele cu taxa, iar daca bagam in discutie Luminamath, Arhimede, Cangurul International de Matematica etc, nici n-are sens sa mai comentam. In plus, incurajarea parintilor sa-si duca copiii la astfel de concursuri este o pacaleala pentru ca la ele au acces doar 2-3 copii din fiecare scoala, cel mult unul din fiecare clasa !!!! Vezi Argesgim (doar unul din scoala la fiecare categorie de varsta), Euclid (2-3 copii/scoala la aceeasi categorie de varsta) etc. Deci, daca nu esti numarul 1….esti doar PROST si-atat!!!. In discutii despre cum sunt facute aceste selectii la nivel de scoala, nici nu vreau sa intru !!! In primul rand pentru ca sunt multi copii buni care nu sunt selectati si multi slabi care merg (vezi rezultate cu note de 1, 1.25, 2 etc la toate). La clasele primare, aproape ca nici nu exista concursuri iar numarul mic de participanti se explica prin faptul ca se organizeaza pe baza de voluntariat (multumim profesorilor care fac totusi astfel de gesturi gratuite; stim cat efort si timp implica si ii intelegem de ce vor sa pastreze limite privind numarul de participanti!!!!)
    In plus, organizare concursurilor cu taxa este interzisa in Arges si in alte cateva judete din tara, dar se desfasoara bine-mersi in majoritatea oraselor mari (verificati site-uri la Euclid, Evaluare in Educatie, Arhimede, BestEdu etc la rubrica „Centre de evaluare”)
    Eu as numi masurile aceste discriminatorii pentru copiii din Arges. Apoi, fundatiile organizatoare platesc taxe la stat, dau premii, carti, tabere etc celor care au punctaje mari (ar trebui ca presa sa ceara un punct de vedere si din partea aceea, ca sa se convinga) .

    Deci, eu ca parinte as fi de acord cu interzicerea lor doar daca Inspectoratul se ocupa el serios de treaba asta, adica face concursuri de acelasi nivel si grad de dificultate, permite un acces mai putin restrictiv pentru elevi, le organizeaza corespunzator, are in vedere materii si teme de interes larg, le organizeaza regulat si in numar suficient etc Si da,evident, trebuie perceputa si o taxa, in mod legal, pentru ca e multa munca si nimeni n-o s-o faca in mod gratuit ( disponibilitatea parintilor de a plati astfel de taxe, este demonstrata faptic, deci se poate) Dar sunt sigura ca nici nu stie cum sa faca, daca ar sti n-ar putea, daca ar putea, n-ar vrea……..si uite asa!!!

    Pana atunci dl inspector trebuie sa retina ca, interzicandu-le, n-a facut decat un mare rau copiilor din judet!!!! Erau concursuri motivante, placute si in mod sigur utile. Sunt concursurile care au facut cele cateva varfuri ale fiecarei generatii din judet sa evolueze, sa devina mai ambitioase si mai competitive, sa se adapteze la cerinte cu grad mult mai ridicat de exigente decat ceea ce ofera invatamanul nostru actual. Si credeti-ma ca e meritul elevilor, la profesorilor si al parintilor, nu al inspectoratului !!!! E rusinos ceea ce fac si-i suspectez chiar de teama fata de aceste evaluari externe sistemului care i-au pus mereu in situatii jenante …….

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3