New Profesional Consult 930 x 122

cămine

ȘTIREA ZILEI: ARGEȘUL AR PUTEA GĂZDUI REFUGIAȚI

Argeşul ar putea găzdui refugiaţi sirieni dacă va fi nevoie, anunță inspectorul şcolar general al județului, Dumitru Tudosoiu.

Citiți și: Titularizare 2024: „Furtul” costă postul profesorilor suplinitori

„Generalul” declară pentru ePitești că autorităţile centrale (n.r. – Ministerul Educației) au solicitat în fiecare judeţ o situaţie cu privire la locurile libere din căminele şcolare şi universitare care ar putea fi puse la dispoziţia refugiaţilor, ţara noastră fiind pregătită să primească aproape 1.800 de astfel de persoane, conform informaţiilor furnizate ieri de președintele Klaus Iohannis.

„Am făcut o analiză şi am transmis situaţia la Bucureşti. Nu vă pot spune câte locuri avem, dar sunt astfel de locuri. Nu cred, însă, că va fi nevoie de ele.”, precizează Dumitru Tudosoiu pentru ePitești.

Citiți și: Reacția distrugătoare a lui Tudosoiu față de directoarea liceului de bătăuși

În schimb, Laurenţiu Zidaru, viceprimar al Piteștiului, ne spune că nu ştie de o asemenea solicitare. „Avem şi cămine goale, cum este cel de la Colegiul „Dimitrie Dima”, dar e nevoie de reparaţii şi dotări. Dacă vrea să ne pună să primim oameni în aceste cămine, Guvernul să ne dea şi fonduri pentru a le crea condiţii decente.”, afirmă pentru ePitești Laurenţiu Zidaru.

Amintim că primii refugiați ar urma să ajungă în România în luna noiembrie. (Foto: adevarul.ro, preluare AP)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90