930 pe 122 COSTACHE

adolescentă de 18 ani

Tupeu! O puștoaică de 18 ani i-a dat bani polițistului, ca să treacă proba de traseu!

O adolescentă de 18 ani din Suceava a vrut atât de mult să promoveze proba practică pentru obținerea permisului de conducere, încât l-a mituit cu bani pe polițistul examinator.

Citiți și: Exclusiv/Pitești. Șoc la examenul auto! A venit băut să obțină permis!

Cazul a intrat imediat în atenția Direcției Generale Anticorupție (DGA), în urma unei sesizări făcute de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Suceava.

Potrivit DGA, fata băgase două bancnote de 50 de euro în dosarul de candidat. Scena a fost surprinsă și de camera video a polițistului.

Citiți și: Pitești. Unde se va da examenul auto după dărâmarea stadionului din Trivale

Acum, adolescenta este cercetată pentru dare de mită.

Direcția Generală Anticorupție transmite într-un comunicat de presă:

„La data de 10.03.2023, organele de cercetare penală ale poliției judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Suceava au fost sesizate de reprezentanții Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea  Vehiculelor Suceava cu privire la comiterea infracțiunii de dare de mită, în contextul susținerii probei practice pentru obținerea permisului de conducere.

În fapt, în aceeași zi, un agent de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea  Vehiculelor Suceava a fost planificat pentru examinarea unui număr de 14 candidați la proba practică pentru obținerea permisului de conducere, ocazie cu care ultimul dintre candidați, o tânără în vârstă de 18 ani,  i-a oferit acestuia o sumă de bani pentru a-l determina astfel să o promoveze la proba respectivă.

Cu ocazia constatării infracțiunii flagrante de către polițiștii Serviciului Județean Anticorupție Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în autoturismul de școală au fost identificate două bancnote de 50 de euro, pe care persoana în cauză le introdusese în dosarul de candidat, momentul oferirii fiind surprins și de camera video aflată în dotarea angajatului de la SRPCIV Suceava.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, cercetările fiind continuate față de inculpată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Foto principal: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Edy spune:

    Doar 100 de Euro? Pai nu mai știe tarifele, mai trebuia cel puțin un zero pe teu a face „nefuncțională” camera.

  • Mandache Paraschiva spune:

    Așa este 😂😂😂😂

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90