EcoMoto 930×122

permis auto

Metoda prin care îți poți recupera permisul auto luat de Poliție

Încălcarea regulilor de circulație duc adesea la suspendarea permisului de conducere.

Citiți și: Noutate majoră în schimbarea buletinului, permisului auto și pașaportului!

În funcție de abaterea comisă, legislația prevede trei perioade distincte pentru care permisul de conducere poate fi suspendat: suspendarea permisului pentru 30 de zile, suspendarea permisului pentru 60 de zile și suspendarea permisului pentru 90 de zile.

Acesta poate fi recuperate ulterior, la expirarea termenului pentru care este suspendat permisul sau la expirarea termenului și în urma susținerii unui test teoretic.

Citiți și: Cresc prețurile pentru obținerea permisului auto!

Cu toate acestea, șoferii mai pot apela la o soluție. Aceștia își pot anula sancţiunea în instanţă, dacă scriu în procesul-verbal, la „menţiuni” că nu sunt de acord cu constatările poliţistului.

Concret, dacă, imediat după ce a fost amendat, la capitolul menţiuni al procesului verbal, șoferul scrie că nu este de acord cu sancțiunea, iar apoi contestă amenda în instanţă, susţinând că fapta pentru care a fost amendat nu există, acesta poate avea câștig de cauză.

Acest lucru s-a întâmplat și în cazul unei șoferițe din București, amendate cu 725 de lei şi lăsate fără permis pentru 30 de zile pentru că a trecut pe roşu în zona Arcului de Triumf, potrivit Adevărul.

Tribunalul apreciază că, în conditiile în care petenta a contestat chiar în momentul întocmirii procesului-verbal fapta reţinută în sarcina sa, revenea agentului constatator obligaţia unui probatoriu minim”, a arătat Tribunalul Bucureşti, potrivit aceleiași surse.

Deși, astfel de situații nu sunt extrem de des întâlnite, conform Adevărul, cel puţin trei permise au fost restituite de judecători pentru că şoferii sancţionaţi au scris la „menţiuni” că nu sunt de acord cu constatarea poliţistului.

Foto: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90