930 x122 grota rece

zona metropolitană

UPDATE: UNDE PUTEM CIRCULA FĂRĂ DECLARAȚIE. ARGEȘUL AȘTEAPTĂ „CLARIFICĂRI DE LA MINISTER”

UPDATE: Printr-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, de mâine se poate circula fără declarație pe propria răspundere între Pitești și localitățile învecinate direct (întreaga știre, AICI).

Citiți și: ARGEȘ: AU FOST STABILITE TREI ZONE METROPOLITANE. CINE MAI COMPLETEAZĂ DECLARAȚII ȘI CINE NU

UPDATE: De la ora 15.00, este în curs de desfășurare o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru clarificarea problemei referitoare la zona metropolitană.

„Am cerut clarificări la Minister (…). Sperăm să primim răspuns în timp util”, preciza Instituția Prefectului, cu puțin timp în urmă.

Citiți și: APOSTOLICEANU: „AVEM ZONĂ METROPOLITANĂ”. DOCUMENTUL CARE POATE SCHIMBA CONDIȚIILE DEPLASĂRII ÎN JURUL PITEȘTIULUI

Cea mai mare dilemă a Argeșului iscată de la ieșirea din starea de urgență este legată de cum circulăm în localitățile din jurul Piteștiului, date fiind reglementările potrivit cărora cetățenii nu sunt obligați să completeze o declarație pe proprie răspundere dacă locuiesc într-o zonă metropolitană.

Au trecut cinci zile de la „relaxarea măsurilor”, iar autoritățile județene și locale n-au reușit să se pună de acord asupra existenței sau inexistenței zonei metropolitane. Oamenii au fost sfătuiți să completeze declarația pe propria răspundere, chiar dacă circulă într-o zonă considerată (doar de o tabără) ca fiind metropolitană.

Astăzi, lucrurile se vor clarifica, iar situația s-ar putea schimba.

„Legat de zona metropolitană, astăzi, la ora 15.00, am convocat CJSU și vom lua o decizie în acest sens”, a anunțat, marți, prefectul de Argeș, Emanuel Soare, care, până acum, a susținut că nu există o zonă metropolitană definită oficial, ci doar încercări de constituire a acesteia.

Oficialii Primăriei Pitești au atras însă atenția că există o asociație numită Zona Metropolitană a Piteștiului. Dacă aceasta va fi recunoscută, am putea circula fără declarație pe propria răspundere în 8 localități din jurul Piteștiului.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA