Donaris 930 x 122

Accident Cotmeana

(VIDEO) PRIM-PROCURORUL ŞTEFAN, PRECIZĂRI ÎN DOSARUL LUI DANIEL CHIŢOIU

A trecut o jumătate de an de la tragedia din 26 decembrie 2019, când fostul ministru al Finanțelor Daniel Chițoiu a intrat pe contrasens cu mașina și a izbit un alt automobil, provocând un accident mortal. În acest timp, Chiţoiu a fost audiat în mai multe rânduri, iar astăzi prim-procurorul Marius Ştefan a făcut precizări privind noua calitate în dosar a lui Chiţoiu.

Citiți și: Soții Pristavu, morți în accidentul cu un fost ministru: ”Nu mă simt vinovat, puteam să mor și eu!”

„În acest moment, cercetările penale nu sunt finalizate, dar în data de 7 iulie 2020 persoanei acuzate i s-a adus la cunoştinţă calitatea de inculpat, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.”, a declarat Marius Ştefan, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Reporter: Au existat expertize ale autoturismelor la care au fost formulate contestaţii. Au fost soluţionate?

Citiți și: (VIDEO) UN DENUNȚ EXTINDE CERCETĂRILE ÎN DOSARUL ACCIDENTULUI PROVOCAT DE DANIEL CHIȚOIU

„Au fost întocmite două rapoarte, unul de expertiză tehnică judiciară şi celălalt medico-legal. Inculpatul a contestat, formulând obiecţiuni care au fost depuse de procuror prin ordonanţă. Ulterior, după comunicarea ordonanţei, inculpatul a formulat plângere împotriva ordonanţei procurorului. Cercetările penale sunt finalizate, nu putem să precizăm exact când va fi finalizat dosarul, având în vedere că inculpatul mai poate formula şi alte cereri.”, a mai declarat prim-procurorul.

Vă reamintim, Chiţoiu este acuzat de ucidere din culpă, în urma unui accident mortal cu două victime. Soții Pristavu din Pitești și-au pierdut viața (bărbatul, în vârstă de 82 de ani, a murit pe loc, iar soția lui, de 73 de ani, s-a stins la spital), după ce, aflat la volan pe raza comunei Cotmeana, sat Zamfireşti, fostul ministru ar fi pătruns pe contransens intrând în coliziune frontală cu autoturismul celor doi soţi.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90