NOR CURIER 930X122

daniel chițoiu

Soții Pristavu, morți în accidentul cu un fost ministru: ”Nu mă simt vinovat, puteam să mor și eu!”

Astăzi, la Judecătoria Pitești a avut loc un nou termen în procesul de ucidere din culpă a lui Daniel Chițoiu, fostul ministru al Finanţelor în perioada 2012-2014.

Citiți și: România ar putea fi obligată să cumpere ser ,,anti-pandemie”

Reamintim că, pe 26 decembrie 2019, în timp ce se afla la volan, pe raza comunei Cotmeana, sat Zamfireşti, acesta a intrat pe contrasens cu mașina și a izbit un alt automobil, provocând moartea a doi piteşteni. Detalii, AICI

Întrebat astăzi de jurnaliști dacă se simte vinovat de ceva, fostul ministru a declarat că nu se simte vinovat de cauzarea accidentului: „Nu mă simt vinovat de cauzarea accidentului, dar îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat. Puteam să mor și eu.

Citiți și: Dănuţ Dinu a câştigat procesul cu Poliţia – Secţia 1 Piteşti

 

Eram la volan, dar nu eu am creat starea de pericol. Eu am evitat accidentul, am încercat să evit accidentul.”, a mai declarat Daniel Chiţoiu.

 

Astăzi, la judecătoria din Pitești a fost prezentă și femeia care era pasageră în mașina soților Pristavu (piteștenii care și-au pierdut viața în accident). Aceasta a declarat că și-a retras plângerea împotriva fostului ministru din cauza stării de sănătate care nu i-ar mai permite să se prezinte la procese.

 

De asemenea, la Judecătoria din Pitești a fost prezent și fiul piteștenilor decedați în accident.

 

Magistrații nu au luat astăzi nicio decizie în acest caz, doar au acordat un nou termen dosarului.

Daniel Chițoiu a fost pus sub acuzare în ianuarie 2020

Daniel Chiţoiu a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, în ianuarie 2020, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Rechizitoriul prin care fostul ministru a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă a fost înregistrat la Judecătoria Piteşti pe 13 august 2020.

Pe 17 iunie 2021, Judecătoria Piteşti dispunea începerea judecării dosarului privind accidentul mortal. Subiectul pe larg, AICI – Proces mare la Judecătoria Piteşti, pentru accidentul mortal al fostului ministru Daniel Chiţoiu

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90