Donaris 930 x 122

familie de rasi

VIDEO RAR: FAMILIE DE RÂŞI, FILMATĂ ÎN MASIVUL PIATRA CRAIULUI

O famile de râşi (femela, alături de doi pui) a fost surprinsă într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului, pe un domeniu Romsilva. Cadrele inedite au fost posibile datorită unei camere video de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva.

„Râsul, cea mai mare felină din Europa, este un carnivor extrem de discret, rar putând fi văzut de oameni în libertate. România are una dintre cele mai dezvoltate populații de râs din Europa. Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare. Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri, din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate”, precizează Romsilva pe pagina oficială de Facebook.

Citiți și: Argeș. Alertă pe munte! Femeie rănită grav!

(Foto – descriptiv / Sursa VIDEO: Mircea Verghelet, Parcul Național Piatra Craiului)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90