Donaris 930 x 122

spitalul judetean

(VIDEO) TUNEL DE DECONTAMINARE LA SPITALUL JUDEȚEAN

Unitatea de Primiri Urgențe a SJU din Pitești a fost dotată cu un tunel dezinfectant, pentru protecția personalului medical.

Citiți și: Pitești: Spitalul Județean de Urgență angajează!

https://www.facebook.com/CJArges/videos/207775157171542/

Cu un tunel pentru decontaminare a fost dotat și Spitalul Mioveni, iar un al treilea va ajunge luni la Spitalul Municipal Câmpulung.

Citiți și: Exclusiv| ÎPS Calinic, adus de urgență la Spitalul Județean din Pitești

Toate sunt donații ale fundației Gaudium.

În plus față de tunelul pentru dezinfectare, Spitalul Județean de Urgență din Pitești a mai primit de la Gaudium, tot cu titlu de donație, măști FFP2 (300 de bucăți), viziere (40 de bucăți), ochelari de protecție (25 de perechi), gel dezinfectant (10 bucăți), mănuși nitril L (1.500 de bucăți), mănuși nitril M (1.500 de bucăți) și mănuși nitril S (400 de bucăți). Valoarea totală a donațiilor se ridică la aproape 34.000 de lei.

Amintim că ieri, 3 aprilie 2020, prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, au fost stabilite în Argeș următoarele unități sanitare care vor primi cazurile de COVID-19:

-Spitalul Orășenesc Mioveni, 2 corpuri de clădire (sediul vechi) – pentru adulți suspecți și confirmați;

-Spitalul Județean de Urgență Pitești, Secția Boli Infecțioase, în 2 pavilioane (separat de corpul central) – pentru adulți suspecți și confirmați și copii confirmați (cazuri ușoare și medii). Pentru cazurile grave Spitalul va face demersuri conform protocoalelor de transfer interclinic în vigoare;

-Spitalul Municipal Câmpulung, corp de clădire Boli Infecțioase – pentru adulți confirmați și Secția Pediatrie corp central – pentru copii suspecți;

-Spitalul Municipal Câmpulung, corpul central – pentru maternitate COVID-19 și asistare comorbidități acute la pacienții COVID-19;

-Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, corp de clădire pneumologie – pentru adulții suspecți;

-Spitalul de Pediatrie Pitești va asigura urgențele chirugicale pediatrice la pacienții COVID-19, precum și patologia infecțioasă pediatrică ce necesită spitalizare (AICI, subiectul pe larg).

555 X 222 CAPRA
570 X 90 POSADA 3