930×122 CAPRA 5

incendii

Zi de foc pentru pompierii argeșeni

Zi de foc pentru pompierii argeșeni. Pe parcursul zilei trecute au fost solicitați să intervină la cinci incendii pe raza județului nostru.

Citiți și: Fenomen periculos în Argeș! Amenzile de 100.000 de lei nu îi sperie pe oameni

A fost vorba de două incendii de vegetație uscată, care au distrus aproximativ 10000 mp de teren, 300 kg de resturi vegetale și gunoi menajer în Ștefănești și alte trei căzuri în care au fost afectate imobilele cetățenilor.

În localitatea Poiana Lacului flăcările au mistuit o magazie din lemn de circa 80 mp, unde erau aproximativ 600 kg de fân, o căruță, o șaretă și alte materiale depozitate în interior. Cauza probabilă fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului.

Citiți și: Pompier argeșean, în luptă cu incendiile de pădure din Franța

 

 

Un alt incendiu a fost în localitatea Albeștii de Argeș, acesta pornind de la acoperișul unei case și s-a extins cu repeziciune în interior la 3 camere și la un fânar și o anexă aflate în imediata apropiere a casei.

Flăcările au afectat aproximativ 200 mp de acoperiș și bunuri din cele trei camere ale casei, plus acoperișul fânarului de circa 100 mp, estimativ 7000 kg fân și aproximativ 3 mc de blană din lemn.
Incendiu este posibil să fi plecat de la coșul deteriorat al casei.

Producerea incendiului a fost anunțată aproape de miezul nopții, iar intervenția pompierilor de la Detașamentul Curtea de Argeș s-a întins pe aproape 5 ore, până în această dimineață.

La fața locului au fost mobilizate patru echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, însă nu au fost identificate victime ale acestui eveniment.

O altă intervenție a fost în municipiul Câmpulung, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul coșului de fum necurățat de funingine. Nu au fost alte pagube ale acestui eveniment.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3