Donaris 930 x 122

benzinării

Zeci de controale ale ITM în benzinăriile din Argeș

În perioada 15.07-22.07.2022, ITM Argeș a desfășurat zeci de controale în benzinăriile din județ.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

S-a verificat modul în care sunt respectate cerinţele minime pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor, precum şi verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea şi executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care îşi desfăşoară activităţile în staţiile de distribuţie a carburanţilor auto.

În urma neregulilor depistate s-au aplicat amenzi în valoare totală de 35.500 lei.

Citiți și: Controale ample în grădinițe! Amendă într-o unitate din Argeș

„Obiectivele acțiunii:

-Identificarea angajatorilor care nu respectă prevederile legale ce reglementează relaţiile de muncă şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea acestora să se conformeze dispoziţiilor legale în materie;

-Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatori a prevederilor legale menţionate;

-Eliminarea neconformităţilor constatate în domeniul relațiilor de muncă, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităţilor şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare;

-Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile: relaţii de muncă și securitate și sănătate în muncă;

– Eliminarea neconformităţilor constatate în domeniul securităţii si sănătăţii în muncă în activitățile specifice ale societăților comerciale din domeniul de activitate vizat de acțiune.

În domeniul relaţiilor de muncă

S-a efectuat un număr de 36 de controale, s-au aplicat 9 sancţiuni contravenționale, din care amenzi în valoare totală de 7.500 lei.

Principalele deficiențe constatate:

– nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, încălcarea prevederilor legale privind munca suplimentară, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neeliberare adeverință vechime.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

În baza Legii nr. 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 36 controale și aplicate un număr de 14 sancțiuni contravenționale, valoarea totală amenzilor fiind de 28.000 lei.

Principalele deficiențe constatate:

– neautorizarea din punct de vedere al securității și sănătății în muncă înainte de începerea oricărei activități, neinstruirea din punct de vedere al securității și sănătății în muncă la angajare/periodic a lucrătorilor, neautorizare exercitare meserii, neasigurare semnalizare de securitate și/sau sănătate la locul de muncă, neasigurare echipament individual de protecție antiexplozivă, neactualizare document privind protecția împotriva exploziilor.”, transmite ITM Argeș într-un comunicat de presă.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90