930 x122 grota rece

strada octavian goga

CARTIER CU STRĂZI-FANTOMĂ. PITEȘTENI REVOLTAȚI!

Cartier cu străzi-fantomă. Piteșteni revoltați! Potrivit Primăriei, comparativ cu anul 1990, spațiul locativ în Pitești a crescut cu 35%. Au apărut noi cartiere în zone care altădată erau terenuri virane: Tancodrom, Zamfireşti, Platoul Soarelui, Calea Drăgăşani, Calea Câmpulung, Tarlaua 22 etc. Cea mai mare provocare a fost aceea de a asigura utilităţi pentru aceste zone noi, motiv pentru care chiar şi acum sunt nemulţumiri.

Citiți și: INVESTIŢIE ÎN CARTIERUL CRAIOVEI

În urma articolului nostru de ieri (detalii, AICI), locuitori ai zonei Tarlaua 22 ne-au contactat, reclamând, revoltați, că Primăria Pitești, prin vocea primarului Cornel Ionică, i-ar trata cu „flit”, ignorându-le sesizările cu privire la anumite probleme.

O echipă de teren a ePiteşti s-a dus în zona Tarlaua 22, un platou situat în dreapta Căii Craiovei, la ieşirea din Piteşti către comuna Bradu. Casele au apărut aici ca ciupercile după ploaie, iar unii dintre locuitorii zonei ne-au semnalat că, deşi Primăria a făcut unele investiții, încă sunt numeroase neajunsuri.

După ani de demersuri la autorități, unele străzi din zonă au fost asfaltate. Oamenii reclamă, însă, că pe strada Octavian Goga, de exemplu, partea carosabilă a fost asfaltată pe numai 4 metri lăţime pe domeniul public.

Problemă: Primăria le-a cerut locuitorilor din zonă să cedeze teren pentru ca strada să fie asfaltată la dimensiunile standard (9 – 11 metri). Piteștenii din zonă afirmă că s-au conformat, lăsând câte 3,5 metri distanță de la gardurile proprietăților lor până la drumul principal asfaltat. Surpriză, însă! Chiar și așa, s-au asfaltat DOAR 4 metri, iar autoturismele nu pot întoarce, nu mai spunem de autospecialele de pompieri sau de alte mașini mai mari! Locuitorii din zonă au păstrat aliniamentul gardurilor, aşa cum le-a sugerat Primăria, dar lățimea drumului tot mică a rămas:

O altă nemulţumire este aceea că asfaltul se termină brusc pe strada respectivă, stradă care ar fi trebuit să fie legată cu strada I.G. Valentineanu (stradă cu o lungime de 300 de metri și o lățime de 3 metri, fără trotuar!). Asfaltul se termină… în câmp:

Potrivit unor piteșteni din această zonă, străzile Octavian Goga și I.G. Valentineanu ar fi trebuit unite printr-un inel cu sens unic. În acest fel nu ar mai fi existat probleme cu întorsul mașinilor sau, mai grav, cu deszăpezirea la iarnă. Reclamanții se gândesc cu groază la venirea anotimpului rece și la faptul ca există posibilitatea să rămână înzăpeziți.

Cât despre strada Zenitului, utilităţile sunt introduse doar parţial (apă curentă pe o anumită porţiune). În rest, nu există curent electric, nici apă curentă, nici gaze şi nici canalizare! Asta cu toate că Primăria Pitești și primarul Cornel Ionică ar fi promis că odată cu trecerea ei în domeniul public al Piteștiului strada va avea toate utilitățile cât mai repede posibil, lucru care nu s-a întâmplat până acum:

Oamenii așteaptă răspuns de la Primăria Pitești și de la primarul Cornel Ionică pentru rezolvarea acestor neajunsuri. Vom reveni asupra subiectului. 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3