NOR CURIER 930X122

alunecări de teren. consiliul județean

ARGEŞUL, DEZASTRE EXTREME

Argeșul, dezastre extreme. În Argeș, alunecările de teren s-au manifestat mai acut începând din anul 2005, se arată într-un raport al Consiliului Județean. Potrivit sursei citate, din cauza precipitaţiilor abundente s-au creat în ultimii 10 ani condițiile necesare reactivării sau activării unor suprafeţe cu tendinţe de alunecare.

Citiți și: Apel atipic la 112! Polițiștii au fost cei care au sunat și au cerut ajutor

Din 2005 încoace, se precizează în raport, în Argeș s-au produs alunecări de teren de diverse tipuri şi în diferite locuri din județ.

Localităţile afectate până acum, în ultimii 10 ani, sunt următoarele: orașele Mioveni și Ștefănești, municipiile Curtea de Argeş și Câmpulung Muscel și comunele Aninoasa, Tigveni, Cepari, Morăreşti, Mălureni, Merişani, Domneşti, Boteni, Ciomăgeşti, Poienarii de Argeş, Corbeni, Bascov, Albeştii de Muscel, Ţiţeşti, Corbi, Muşăteşti, Brăduleţ, Băiculeşti, Nucşoara, Moşoaia, Valea Danului, Cotmeana, Buzoeşti, Vedea, Poiana Lacului, Lunca Corbului, Albota, Stâlpeni, Dragoslavele, Stoeneşti, Schitu Goleşti, Albeştii de Argeş, Hârtieşti, Mioarele, Arefu, Godeni, Berevoeşti, Bogaţi, Bălileşti, Ciofrîngeni, Cuca, Cocu, Budeasa, Pietroşani, Boţeşti, Băbana, Poienarii de Muscel, Vultureşti, Şuici, Cetăţeni, Coşeşti, Sălătrucu, Valea Iaşului, Miceşti, Dârmăneşti și Leordeni.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

Frecvența și intensitatea alunecărilor de teren nu sunt deloc de mirare având în vedere că Argeșul se afla pe primul loc în țară din punct de vedere al tăierilor ilegale de arbori din păduri. Detalii, AICI. (Foto Arhivă: Inundații în Bascov, anul 2014)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90