930 x122 grota rece

blocuri

PITEŞTI: BLOCURI CARE CAD LA CUTREMUR

Pitești: blocuri care cad la cutremur. Primăria a inventariat o parte a blocurilor din Pitești care s-ar afla în pericol la un eventual cutremur de mare magnitudine, dar încă nu a pus bulină roşie pe niciunul dintre ele. Abia când va pune, va exista o confirmare oficială, publică și exactă referitoare la toate blocurile din municipiul Pitești cu risc seismic ridicat.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Conform primarului Cornel Ionică, în general vorbind, blocurile expuse riscului de prăbușire la un seism mai mare sunt cele construite în perioada 1950-1970. După cutremurul din 4 martie 1977 s-au folosit alte normative de construcţie, lucru care a sporit gradul de siguranţă la cutremur. Din păcate, asociaţiile de proprietari nu dispun de fondurile necesare lucrărilor de consolidare.

Argeşul se află printre judeţele care, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, ar putea fi grav afectate în cazul unui cutremur de mare magnitudine. (Foto: bloc turn din Pitești construit înainte de 1970)

Citiți și: Noapte agitată în România: S-a cutremurat pământul!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3