930 x122 grota rece

Arges

BACTERIA UCIGAȘĂ – CE SPUN MEDICII DIN BUCUREȘTI

Conducerea Clinicii de Pediatrie de la Spitalul “Marie Curie” din București, clinică în care sunt internați și 10 bebeluși din județul Argeș afectați de bacteria ucigașă, face precizări de ultimă oră.

Citiți și: Zi de sărbătoare marcată de accidente multiple. Încă unul, acum, în Argeș

„E un tip de bacterie extrem de agresiv, pentru că atacă peretele vascular al organelor importante, începând cu rinichii. E un tip de septicemie foarte gravă.”, a declarat astăzi pentru Mediafax dr. Mihaela Bălgrădean, directorul Clinicii de Pediatrie de la Spitalul “Marie Curie”.

De asemenea, potrivit Mediafax, conducerea spitalului a anunţat că bebeluşii nu s-au îmbolnăvit în spitale. “E exclus ca bacteria să fie luată din spital, pentru că unii dintre cei aduşi la Bucureşti nici nu au fost internaţi la Piteşti.”, a mai declarat dr. Mihaela Bălgrădean pentru Mediafax.

Citiți și: Miraculos! Cum au scăpat 2 persoane după ce s-au răsturnat cu mașina

O echipă de medici epidemiologi, infecționiști și de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și al Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” s-a deplasat astăzi în Pitești pentru a verifica modul în care se desfășoară ancheta epidemiologică și inspecția la Spitalul de Pediatrie din Pitești privind acordarea asistenței medicale și condițiile de spitalizare.

„Principala preocupare a Ministerului Sănătății este depistarea cât mai urgentă a cauzelor care au dus la îmbolnăvirea copiilor din județul Argeș. Ministerul Sănătății va comunica rezultatele anchetei epidemiologice desfășurate de autoritățile de sănătate publică și măsurile care se impun.”, anunță Ministerul Sănătății.

Pe aceeași temă, mai multe detalii aici: http://epitesti.ro/stiri/sanatate/bacteria-ucigasa-noi-cazuri/. (Foto Arhivă: evz.ro)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3