NOR CURIER 930X122

afrodisiac

CIOCOLATA_CU_ALUNE

CIOCOLATA NEAGRĂ ARE CALITĂȚI EXCEPȚIONALE

Ciocolata neagră este cel mai sănătos sortiment, atât datorită conținutului mic de zahăr, cât și a antioxidanților, care mențin inima sănătoasă. Conținutul de cofeină este modic în comparație cu cel din cafea.

Citiți și: INSPECTORII SANITAR-VETERINARI AU RĂSCOLIT TARABELE CU BRÂNZĂ ȘI CAȘ DIN DÂMBOVICIOARA

Ea are o veche reputație de afrodisiac. Montezuma, împăratul aztecilor, obișnuia să servească o băutură pe bază de ciocolată înainte să-și viziteze haremul. O altă legendă spune că femeile din mănăstiri nu aveau voie să consume ciocolată, întrucât ar stimula dorința sexuală.

În plus, medicii francezi obișnuiau să le-o prescrie pacienților care sufereau de depresie. De ce? Conține o serie de substanțe chimice care stimulează producția de hormoni ai fericirii și care ne conferă o stare naturală de bine.

Citiți și: ÎȚI DOREȘTI SĂ SLĂBEȘTI? ACESTE SUPLIMENTE TE POT AJUTA!

Aztecii și mayașii credeau că ciocolata neagră are puteri terapeutice și o foloseau pentru a vindeca diverse boli, de la tifos până la convulsii și infecții ale pielii. Când a pătruns în Europa, prin anii 1.600, unii doctori obișnuiau să prescrie ciocolată pentru a trata ulcerul și chiar mahmureala.

Mai precizăm că ciocolata neagră este un „dulce” care nu face rău danturii, pentru că se dizolvă rapid și nu rămân resturi între dinți, așa cum se întâmplă după ce mâncați napolitane, caramele și chiar fructe uscate. Negativ este că, alături de brânză și vin, ciocolata se numără printre alimentele care favorizează apariția durerilor de cap. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90