NOR CURIER 930X122

accident

ACCIDENTUL DE PE CENTURA PLOIEȘTIULUI, BILANȚ TRAGIC

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dat publicității cu puțin timp în urmă un comunicat de presă referitor la accidentul rutier produs azi-dimineață pe DN1 – Centura de Vest a municipiului Ploieşti, în zona Strejnic.

Citiți și: Pitești: Accident în Centru, între două autoturisme!

„În această dimineață, în jurul orei 6:11, pe DN1 în dreptul localităţii Strejnic s-a produs un accident rutier grav, care a avut ca urmare decesul a 5 persoane și rănirea gravă a 28 de persoane (11 bărbaţi, 16 femei și 1 copil), care au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din municipiul Ploieşti.

La fața locului s-a declanșat planul roșu de intervenție, ceea ce presupune mobilizarea unui număr important de ambulanțe și echipaje de intervenție. Astfel, la locul accidentului s-a intervenit cu 8 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale pentru descarcerare, 1 autospecială de transport victime multiple, 1 autospecială de intervenţie la accidente colective şi calamităţi, 1 Spital Mobil, 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 7 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 14 ambulanțe SAJ. Intervenția pentru salvarea persoanelor implicate în accident a fost realizată de 83 de pompieri (19 ofiţeri şi 64 de subofiţeri), alături de aceștia acționând și medicii și asistenții medicali, polițiști și jandarmi.

Citiți și: Accident grav în Argeș. Un șofer de 18 ani a făcut mașina praf!

Echipajele de poliție au asigurat devierea traficului din zonă pentru a permite intervenția echipajelor medicale și transportul răniților către spital. De asemenea, echipe de jandarmi au asigurat perimetrul zonei de intervenție.

Toate victimele au fost transportate la Spitalul Județean Prahova, acolo unde există deja echipe de polițiști și psihologi pentru identificarea rapidă a victimelor și consilierea familiilor. Cum majoritatea persoanelor care se aflau în microbuz provin din comuna Măneşti, sat Coada Izvorului, acolo au fost deja trimise echipe de polițiști pentru a lua legătura cu familiile. Au fost deschise două linii telefonice pentru rudele și familiile celor implicați în accident: 0244.515.933 și 0244.5515.946.

Acțiunea de intervenție la fața locului a fost coordonată de Rodica Paraschiv, prefectul județului. Aceasta s-a deplasat la locul accidentului și ulterior în satul Coada Izvorului din comuna Măneşti, informându-l periodic asupra dinamicii situației pe ministrul afacerilor interne.”, se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. (Foto: romaniatv.net)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90