New Profesional Consult 930 x 122

Arges

ARGEȘUL, SUB ALERTĂ DE PLOI MASIVE

Argeșul, sub alertă de ploi masive. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cu puțin timp în urmă cod galben și cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ.

Citiți și: Vine potopul: Cod galben de viituri în Argeș!

Potrivit sursei citate, jumătatea de sud a județului Argeș se va afla sub cod galben de pe 19 septembrie 2016, de la ora 10:30, și până pe 20 septembrie, la ora 21. Jumătatea de nord se va afla sub cod portocaliu, mai periculos decât cel galben, de pe 19 septembrie, de la ora 15, până pe 20 septembrie, la ora 12.

COD GALBEN: Vor fi ploi cu caracter temporar în toată ţara şi se vor cumula cantităţi de apă care vor depăşi frecvent 20-25 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp. La începutul perioadei avertizate, cu precădere în regiunile sudice şi sud-estice, ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului care vor lua şi aspect de vijelie şi izolat de grindină. În a doua parte a zilei de 20 septembrie ploile însemnate cantitativ se vor semnala în special în sud-vest.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

COD PORTOCALIU: În judeţele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea, Brăila şi Buzău şi în zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj ploile vor avea caracter torenţial şi se vor cumula local 60-80 l/mp.

ANM mai precizează că temperaturile vor scădea semnificativ în toate regiunile, astfel că pe parcursul zilelor de marţi, 20 septembrie 2016, şi miercuri, 21 septembrie, vremea va deveni rece pentru această dată în toată ţara.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90