930 x122 grota rece

Everest

ALPINIŞTII ARGEŞENI, NOI MOMENTE GRELE: ÎNCĂ UN CUTREMUR ÎN NEPAL

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 6, 7 grade pe scara Richter, s-a înregistrat astăzi în regiunea Kathmandu.

Citiți și: TEOFIL VLAD, NEVOIT SĂ RENUNȚE LA CUCERIREA EVERESTULUI

Este vorba de o replică a cutremurului puternic produs sâmbătă în Nepal. Printre cei peste 2.200 de morți (confirmați oficial până la această oră) în urma puternicului seism de ieri se află și alpinişti.

Alpinistul argeşean Alex Găvan a anunţat pe Facebook la ora 10:17 (ora României) că a avut loc un nou cutremur, care a declanşat trei avalanşe de mici dimensiuni. În expediţia de cucerire a vârfului Everest se află încă un argeşean, alpinistul Teofil Vlad. Ambii au scăpat cu bine din această serie de cutremure.

Citiți și: PITEȘTEANUL TEOFIL VLAD, ÎN CUCERIREA EVERESTULUI

Cutremurul de sâmbătă, cu magnitudinea de 7, 9 grade pe scara Richter, cel mai grav din Nepal din ultimii 81 de ani, a declanşat o avalanşă pe Muntele Everest, care a îngropat parţial tabăra de bază folosită de alpiniştii care urcă pe cel mai înalt vârf din lume, la un an după ce o avalanşă a provocat moartea a 16 ghizi nepalezi. Ministerul Afacerilor Externe din România a anunţat astăzi că după cutremurul din Nepal au fost identificaţi 19 cetăţeni români, care au fost contactaţi şi care se află în afara oricărui pericol. (Foto: www.arliewhitlow.com)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90