New Profesional Consult 930 x 122

ploi

PLOI MASIVE ÎN ARGEȘ. POLIȚIA AVERTIZEAZĂ

Ploi masive în Argeș. Poliția avertizează. Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile (detalii, AICI), Poliția Argeș le recomandă șoferilor să se intereseze cu privire la starea vremii de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Citiți și: Meteorologii anunță vreme severă. Zonele afectate de fenomenele extreme

De asemenea, conducătorilor auto li se cere să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi ale lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale în cazul interzicerii sau restricţionării temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei personalului specializat.

Conducătorilor auto li se mai recomandă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

În cazul conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen meteorologic.

Totodată, șoferilor li se recomandă păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.

„În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare.”, transmite Poliția Argeș.

Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

În condiţii de vânt puternic, șoferii trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi din sate, la intrările şi la ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele laterale de vânt modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai ridicată. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, avertizează Poliția argeșeană.

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • dorel spune:

    „nu uitaţi de politeţea rutieră”….asta e cea mai tare recomandare! suna a anunt de ziar la rubrica decese….
    sa intelegem ca au nevoie de pomana?

    le recomanda cineva alora de la drumuri sa mai repare si ei parapetii/glisierele de protectie; sa le mai vopseasca din cand in cand (macar o data la 15-20 de ani); sa mai refaca marcajul rutier (macar pe a1, eventula pe e81 si e574); sa mai tunda iarba de pe marginea drumului (daca e prea mult de munca macar in dreptul intersectiilor si la trecerile cu calea ferata..sau asteapta sa se duca de la natura?); sa mai verifica daca idicatoarele rutiere mai sunt la locul lor si nu au crescut ceva paduri in dreptul lor (!?).
    verifica cineva daca aia de la drumuri mai exista? eu unul am impresia ca nu.

  • jumbo spune:

    nu e vorba doar de politete mai rau ca anul asta eu nu am pomenit sa se conduca
    viteza foarte mare neadaaptata conditiilor de trafic,nu exista notiunea de banda,de semnal,iar in curba in 99% din cazuri,celalt e pe contrasens
    e dezastru
    control la scolile de soferi,schimbata legea
    e dezastru,mor oameni nevinovati din cauza unor nemernici
    cei cu masini bune sint aroganti si neprevazatori,iar ceilalti sint frustrati si neprevazatori,regula bunului simt si prevederea nu exista,astia nu sint soferi

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90