930 x122 grota rece

accident biciclist

Neobișnuit! Un biciclist beat a provocat un accident

În după-amiaza zilei de 24 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești au fost sesizați cu privire la producerea unui accident de circulație, între un biciclist și un autoturism.

Citiți și: Accident grav! Biciclist lovit de autotren

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii Formațiunii Rutiere Costești, s-a stabilit că un bărbat de 38 de ani, din Costești, care conducea o bicicletă pe strada Calea Alexandriei de pe raza localității de domiciliu, din direcția Buzoești spre Costești, în împrejurări care urmează să fie stabilite din cercetări, nu ar fi păstrat distanța față de autoturismul care circula în fața sa, condus de un tânăr de 19 ani, din Suseni, care a încetinit pentru a schimba direcția de mers prin viraj la stânga.

În urma impactului, biciclistul a suferit leziuni.

Citiți și: Moarte tragică! A făcut infarct la volan după ce a lovit un biciclist

Ambii conducători de vehicule implicați au fost testați cu aparatul etilotest, astfel rezultând că biciclistul se afla sub influența alcoolului.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 196 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Aspecte legale:

Conform prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, obligația de a nu consuma băuturi alcoolice revine nu doar persoanelor care conduc vehicule pentru care există obligația deținerii unui permis de conducere, ci și conducătorilor de biciclete, trotinete și atelaje care circulă pe drumul public.

Sancțiunea contravențională prevăzută pentru aceste categorii de participanți la traficul rutier este cuprinsă între 9 și 20 de puncte amendă, adică între 1.305 și 2.900 de lei (cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul sancțiunii prevăzute de actul normativ, în termen de 15 zile).

Foto: descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90