SPALATORIE MURAY  930×122

cursuri

Elevii vor urma cursuri de educație sexuală, doar cu acordul părinților

Elevii vor urma cursuri de educație sexuală, doar cu acordul părinților.

Citiți și: Cursurile școlare și creșterea cazurilor de Covid-19: Ce se întâmplă la toamnă

Din clasa a VIII-a, elevii vor urma cursuri de educație sexuală, însă doar cu acordul scris al părinților. Proiectul de lege este aproape de adoptare, anunță Avocatnet.ro, în condițiile în care acesta a stârnit numeroase controverse și a întâmpinat o puternică opoziție.

La cursurile de educație sexuală, mai exact, de prevenire a contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor prin programe de educație pentru sănătate, vor putea participa elevii începând cu clasa a VIII-a și doar dacă părinții lor sunt de acord, potrivit unui proiect de lege ce a primit raport favorabil și este propus spre adoptare pentru votul decisiv al deputaților.

Citiți și: Alte clase din județul Argeș și-au suspendat cursurile fizic

Proiectul se află la a doua trecere prin Parlament, după ce, în noiembrie 2020, președintele țării l-a trimis la reexaminare.

Modulul „educație sexuală” va fi inclus în disciplina „Educaţie pentru viaţă” care va cuprinde, de la clasa a V-a până la clasa a XII-a, următoarele module obligatorii adaptate vârstei elevilor:

educaţie civică;

educaţie sanitară;

educaţie sexuală;

educaţie pentru alimentaţie sănătoasă;

educaţie pentru prim-ajutor;

educaţie juridică;

educaţie financiară;

educaţie rutieră;

educaţie civică.

În cazul în care părinţii vor opta expres, în scris, pentru a-şi retrage copiii de la modulul de Educaţie sexuală, nota finală pentru această materie se va calcula în baza rezultatelor obţinute la celelalte module.

Sursa: avocat.net

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

570 X 90 POSADA 3